Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Fantanile tacerii

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
BOOKilipir
ULTIMELE EXEMPLARE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Consiliere si psihoterapie pastorala
Consiliere si psihoterapie pastorala
Editura: Casa Cartii
Data aparitiei: 2012
Numar de pagini: 876
Autor(i): Sorin Sandulache
Editura: Casa Cartii

Lucrarea, prima de acest nivel si amploare in limba romana, insumeaza problematica domeniului abordat, fiind structurata dupa modelul unui manual sau tratat de specialitate.

Ea se doreste a fi un instrument valoros, teoretic si practic, pentru orice slujitor profesionist din segmentul helper, social si religios: pastori, consilieri, psihologi, psihoterapeuti, medici, ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Consiliere si psihoterapie pastorala

Consiliere si psihoterapie pastorala

Lucrarea, prima de acest nivel si amploare in limba romana, insumeaza problematica domeniului abordat, fiind structurata dupa modelul unui manual sau tratat de specialitate.

Ea se doreste a fi un instrument valoros, teoretic si practic, pentru orice slujitor profesionist din segmentul helper, social si religios: pastori, consilieri, psihologi, psihoterapeuti, medici, asistenti sociali si medicali, profesori, studenti si rezidenti, slujitori laici.

Realizand o sinteza a celor mai importante contributii in domeniul consilierii si psihoterapiei crestine, lucrarea nu insumeaza doar cele mai valoroase conceptii, idei, teorii, metodologii si proceduri, ci si intelepciunea, experienta, stiinta si, mai ales, devotiunea, consacrarea celor mai ilustri terapeuti crestini, atat fata de mestesugul alinarii semenului aflat in dificultate si suferinta, cat si fata de Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Iisus Hristos, Vindecatorul ranit.

Sa ai inspiratia de a te lasa calauzit de Duhul lui Dumnezeu, sa ai sansa de a patrunde – cu invitatie – in profunzimile si cutele sufletului si vietii semenului tau, sa te bucuri de gratia de a descoperi si intelege cate ceva din structurile si functiile psihicului omenesc, sa incepi sa te intelegi pe tine insuti, sa vibrezi prin rezonanta si empatie cu semenul tau, sa constati ca oamenii isi redobandesc linistea, pacea launtrica, seninatatea si increderea, echilibrul psihic si spiritual, ca sunt aplanate conflictele, ca suferinta este alinata si numele lui Dumnezeu este proslavit – acestea sunt cateva dintre roadele consilierii crestine.

Consilierea este un proces necesar al cercetarii si descoperirii de sine prin care ne asezam in raporturi scripturale si stiintifice cu noi insine, cu Dumnezeu, cu semenii si cu mediul natural si social. Ea ne fortifica, ne confera supletea adaptarii, ne capaciteaza sa ne bucuram de pace, fericire si echilibru, ne face stapanii si slujitorii intelepciunii profunde, a spiritualitatii autentice, care vine de sus...

„Lucrarea aceasta este impartita in doua parti: generala, cuprinzand datele teoretice ale consilierii si psihoterapiei de orientare crestina; aplicativa, tratand domeniile specifice, in care aceasta terapie poate fi utila.

Prima parte cuprinde doua sectiuni. Prima sectiune reprezinta cadrul conceptual si al raporturilor culturale dintre orientarea psihoterapeutica crestina si celelalte orientari seculare, nu in ultimul rand, esenta si caracterul unic al consilierii si psihoterapiei crestine. A doua sectiune cuprinde teoria generala a consilierii si psihoterapiei, facand referire la structura procesului terapeutic, la metodologie si tehnici, la procesualitatea dinamica de profunzime a psihoterapiei pastorale, know how-ul profesiei. Sunt tratate apoi aspecte legate de tinuta profesionala, personalitatea si supervizarea terapeutului, cele de etica si deontologie, dupa care sunt prezentate cele mai importante scoli si orientari terapeutice.

Partea a doua, aplicativa, prezinta aproape treizeci de situatii specifice care constituie domeniile de aplicare ale consilierii si psihoterapiei, grupate in sectiunile de psihoterapie personala (dezvoltare, criza, pierderi, nozologica, psihotraumatologie), de relatie (propriu-zisa, maritala, familiala), sexualitate, adictii, vocationala etc.”

(Dr. Sorin Sandulache)

„Acest volum impresionant este pus la dispozitia celor care doresc sa-si ajute semenii si se simt datori sa o faca intr-un mod avizat, disciplinat si responsabil. Autorul este cu totul indreptatit sa ne fie ghid datorita experientei sale crestine si clinice, in virtutea competentelor sale teologice, filosofice si medicale.

Consilierii cu experienta pot sa consulte capitolele care ii intereseaza, iar multi crestini vor citi cartea pentru a se intelege mai bine pe ei insisi in raporturile cu Dumnezeu si cu semenii. Dar pentru cei ce sunt la inceput de drum intr-o profesie de suport - pastori, psihologi, medici, asistenti sociali, educatori - volumul in intregime reprezinta o lectura obligatorie. Fie ca dorinta de a-si ajuta semenii sa le asigure energia pentru parcurgerea lui atenta, iar la sfarsit sa fie mai motivati, mai iubitori, mai umili, asa incat Marele iubitor de oameni sa se manifeste prin ei.”

(Pastor Adrian Bocaneanu)
Carti scrise de acelasi autor:
Sorin Sandulache - Consiliere si psihoterapie pastorala (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Consiliere si psihoterapie pastorala" ?

Cine a cumparat Consiliere si psihoterapie pastorala, a mai cumparat si:
Agentii puterii lui Solomon
Christopher Knight, Alan Butler
Intuneric la amiaza
Arthur Koestler
Sa invatam sa ne tratam fara medicamente
Alex Clergue
Copilul german
Camilla Lackberg
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE