Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
De vorba cu Valeriu Popa despre sanatate si viata

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Conceptele fundamentale ale metafizicii
-15
Conceptele fundamentale ale metafizicii
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2019
Numar de pagini: 496
Autor(i): Martin Heidegger
Editura: Humanitas
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

În filozofia sa, care s-a impus printr-o terminologie cu totul originala si prin crearea unor concepte mereu inedite, Martin Heidegger a omis constant si în mod intentionat cuvântul „iubire“ – desi discursul sau filozofic avea ca principal obiect, mai cu seama în perioada de tinerete, „fiinta umana“ (Dasein) si tot ...
Pret: 97,00 lei
Pret: 82,45 lei
buc.
CARTI » Stiinte Umaniste » Conceptele fundamentale ale metafizicii

Conceptele fundamentale ale metafizicii

În filozofia sa, care s-a impus printr-o terminologie cu totul originala si prin crearea unor concepte mereu inedite, Martin Heidegger a omis constant si în mod intentionat cuvântul „iubire“ – desi discursul sau filozofic avea ca principal obiect, mai cu seama în perioada de tinerete, „fiinta umana“ (Dasein) si tot ce tine de ea.

În scrisorile catre Hannah Arendt, publicate în volumul de fata, acest cuvânt intra în prim-plan si este rostit cu toata taria, dezvaluind „prea-omenescul“ impetuos al filozofului.

Iubirea devine dintr-odata mai mult decât un simplu cuvânt, devine o forta „daimonica“, incontrolabilul însusi. „Daimonicul m-a izbit din plin“, spune Heidegger într-una dintre primele sale scrisori, la câteva zile dupa ce are loc prima întâlnire cu Hannah.

si totusi, chiar aici, în aceste epistole înflacarate de iubire, sunt reluate si puse tot mai direct marile întrebari filozofice despre om si despre jocul periculos pe care acesta încearca, de fiecare data, sa-l joace cu istoria.

Textele de fata dau marturie despre istoria unei iubiri strâns legate de istoria secolului XX, din inima caruia, cu tot patosul sau interogativ – si lasând deoparte orice „cod filozofic“ –, Martin Heidegger se întreaba: „Oare prin ce iaduri trebuie sa mai treaca omul pâna sa înteleaga ca nu el se face pe sine?“

„Filozofia are, asadar, voie sa patrunda într-un discurs amoros si sa contribuie la alcatuirea lui (pasaje întregi din declaratiile facute «domnisoarei Arendt» sunt scrise în cel mai crâncen «cod heideggerian»), în vreme ce amorul da rau într-un discurs filozofic si trebuie, în consecinta, ignorat. Dar de ce?“ (GABRIEL LIICEANU)

Ce parere ai despre cartea "Conceptele fundamentale ale metafizicii" ?

Cine a cumparat Conceptele fundamentale ale metafizicii, a mai cumparat si:
Calea vorbirii alese
Ali Bin Abi Talib
Povestea filosofiei. Vietile si ideile celor mai importanti filosofi occidentali
Will Durant
Yoga. Nemurire si libertate
Mircea Eliade
Politica. Idei fundamentale
Dorling Kindersley
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cristalul eteric. Al treilea tunel
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE