Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Comedia umana
-10
Comedia umana
Editura: RAO
Data aparitiei: 2009
Numar de pagini: -
Autor(i): William Saroyan
Editura: RAO

Comedia umana este un roman cu profunda tenta autobiografica. Actiunea se petrece in Ithaca, un mic orasel californian, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Dupa ce fratele mai mare pleaca la razboi, tanarul de 14 ani, Homer, se angajeaza curier de noapte la un oficiu telegrafic pentru a-si ajuta ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Comedia umana

Comedia umana

Comedia umana este un roman cu profunda tenta autobiografica. Actiunea se petrece in Ithaca, un mic orasel californian, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Dupa ce fratele mai mare pleaca la razboi, tanarul de 14 ani, Homer, se angajeaza curier de noapte la un oficiu telegrafic pentru a-si ajuta mama vaduva, iar ziua merge la scoala. In timp ce duce mesajele de dragoste sau, dimpotriva, care anunta moartea sau ranirea pe campul de lupta, Homer devine martor al emotiilor semenilor sai.

Lumea se schimba in jurul lui, iar ceea ce se intampla nu il lasa indiferent. Sensibilitatea, compasiunea, omenia, umorul si speranta sunt sentimente care-i definesc pe eroii acestei carti.

Comedia umana a lui William Saroyan ne arata transformarea lui Homer din baiat in barbat intr-o lume care, desi aflata in valtoarea razboiului, pare mai sigura si mai dulce decat a noastra.

Recomandare: Comedia umana, William Saroyan

William Saroyan este unul dintre cei mai importanti scriitori americani ai secolului al XX-lea, probabil singurul caruia i-au fost decernate at?t Premiul Pulitzer, c?t si Oscarul, opera sa continu?nd sa fie reprezentata pe scenele si ecranele din ?ntreaga lume. (Bedros Horasangian)

Despre autor: William Saroyan

Scriitorul american de origine armeana William Saroyan s-a nascut la Fresno (California), pe 31 august 1908, in familia unor armeni refugiati in Statele Unite la inceput de secol XX.

Creatiile sale au atins un numar de peste 4.000 de scrieri, incluzand proza scurta, romane, teatru, scenarii de film, memorii, evocari, unele dintre ele fiind adevarate bijuterii literare. S-a remarcat mai intai cu proze scurte, publicate inca din anii 1928 - 1936.

In dramaturgie, William Saroyan s-a afirmat incepand din 1939, cu piesele "Inima mea e pe inaltimi" si "Clipe de viata", pentru care i s-a atribuit premiul Pulitzer, pe care l-a refuzat, dar a acceptat Premiul Asociatiei Criticilor Dramatici din New York. Era pentru prima data cand unui scriitor american i se decernau ambele premii.

Carti scrise de acelasi autor:
William Saroyan - Nebunie in familie (apare in curand - solicita acest produs)
William Saroyan - Aventurile lui Wesley Jackson (apare in curand - solicita acest produs)
William Saroyan - Comedia umana (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Comedia umana" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE