Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Colectia Vietile sfintilor, pachet 12 volume
-10
Colectia Vietile sfintilor, pachet 12 volume
Editura: Manastirea Sihastria
Format: 17 x 24 cm
Coperti cartonate
Numar de volume: 12
Autor(i): Arhimandrit Ioanichie Balan
Editura: Manastirea Sihastria

Colectia Vietile Sfintilor îngrijita de parintele Arhimandrit Ioanichie Balan cuprinde viata tuturor sfintilor din Biserica Ortodoxa, inclusiv a sfintilor români canonizati de Biserica Ortodoxa Româna.

Totodata, aceasta noua editie este îmbunatatita cu unele precizari istorice privind anii si alte date ale unor personalitati sau localitati cuprinse în text.

"Citirea sfintilor formeaza nu ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Colectia Vietile sfintilor, pachet 12 volume

Colectia Vietile sfintilor, pachet 12 volume

Colectia Vietile Sfintilor îngrijita de parintele Arhimandrit Ioanichie Balan cuprinde viata tuturor sfintilor din Biserica Ortodoxa, inclusiv a sfintilor români canonizati de Biserica Ortodoxa Româna.

Totodata, aceasta noua editie este îmbunatatita cu unele precizari istorice privind anii si alte date ale unor personalitati sau localitati cuprinse în text.

"Citirea sfintilor formeaza nu numai cea mai frumoasa lectura crestina dupa Sfanta Scriptura, dar si cea mai autentica scoala de teologie si educatie duhovniceasca din toate timpurile.

Astazi, cand lumea crestina se afla intr-o mare criza si cautare duhovniceasca, din lipsa de modele vii capabile sa aprinda inimile si sa reinnoiasca trairea in Hristos, lectura acestor vieti, impreuna cu sfanta rugaciune, formeaza o adevarata salvare a lumii crestine."

(Arhimandrit Ioanichie Balan)

Din cuprins:

Vietile Sfintilor pe luna ianuarie

Ianuarie este singura luna de peste an care începe cu un praznic împaratesc cu dubla semnificatie, anume - Taierea împrejur a Domnului nostru Iisus Hristos. La întâi ianuarie, când se împlinesc opt zile de la nastere, Fiul lui Dumnezeu întrupat pentru mântuirea lumii a fost adus la templul din Ierusalim, unde a primit botezul Legii Vechi, adica trupeasca taiere împrejur.

Acum I S-a pus numele de Iisus, care înseamna Mântuitor, ca întru numele lui Iisus tot genunchiul sa se plece; al celor ceresti, al celor pamântesti si al celor de dedesubt (Filipeni 2, 10), cum spune Sfântul Apostol Pavel, adica, al îngerilor, al oamenilor si al celor din iad....”

Vietile Sfintilor pe luna februarie

Vietile Sfintilor pe luna februarie sunt împodobite de la început cu unul din cele douasprezece praznice împaratesti, de mare însemnatate bisericeasca si duhovniceasca.

Este vorba de praznicul Întâmpinarea Domnului de la 2 februarie, când batrânul si dreptul Simeon, dupa 40 de zile de la Nasterea Mântuitorului, primeste în brate pe Fiul lui Dumnezeu, întrupat din Fecioara Maria, pentru mântuirea lumii.

Acest praznic ne ofera tuturor calea cea mai înalta de întâlnire si unire mistica cu Hristos prin rugaciune, credinta, jertfa euharistica si Sfânta Împartasanie, fara de care nimeni nu se poate mântui.”

Vietile Sfintilor pe luna martie

Ca si lunile precedente, luna martie este plina de exemple vii de sfinti - ierarhi, mucenici, marturisitori, cuviosi si drepti - , care s-au jertfit pentru Evanghelia lui Hristos, rabdând tot felul de chinuri, ispite, nevointa si rele patimiri, fiind întariti de harul Duhului Sfânt si având ca scop marturisirea dreptei credinte, izbavirea de patimi si dobândirea mântuirii.

Vietile Sfintilor pe luna aprilie

Aprilie, mai mult decât toate celelalte luni ale anului, se bucura de o cinste deosebita, atât pentru sfintii care se cinstesc în aceasta luna, cât si pentru faptul ca aprilie este luna pascala.

În aprilie, precum se stie, aproape în fiecare an se praznuieste Învierea Domnului - Sfintele Pasti -, care formeaza centrul si temelia credintei noastre în Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

Pe lânga praznicele împaratesti ale Floriilor si Sfintelor Pasti, care au data variabila, în luna aprilie se praznuiesc numerosi sfinti din aproape toate cetele, de la apostoli si mucenici pâna la marturisitori si cuviosi, care împodobesc cu viata lor aceasta luna. ...”

Vietile Sfintilor pe luna mai

Luna mai este luna florilor, luna bucuriei si învierii duhovnicesti, luna marilor profeti ai Vechiului Testament, fiind binecuvântata cu numerosi sfinti mari, care încununeaza aceasta luna si ofera cititorilor un adevarat ospat duhovnicesc.

Aceasta luna începe cu viata Sfântului Prooroc Ieremia, ale carui profetii uimesc pe toti cei care le citesc cu evlavie si smerenie. La 6 Mai praznuim pe Sfântul Iov mult-rabdatorul, a carui viata îngereasca ne învata pe toti sa avem smerenie si rabdare, fara de care nimeni nu se poate mântui.

La 9 Mai se citeste Sfântul Prooroc Isaia, cel mai mare profet al Legii Vechi, numit si Evanghelistul Veciului Testament.

El a profetit ca Fiul lui Dumnezeu se va naste dintr-o fecioara, zicând: Iata, fecioara va lua în pântece si va naste fiu (Isaia 7,14). La 25 Mai praznuim a treia aflare a capului Sfântului Ioan Botezatorul, profetul celor doua Testamente, marturisit de Însusi Hristos ca cel mai mare om nascut din femeie.”

Vietile Sfintilor pe luna iunie

Citirea sfintilor formeaza nu numai cea mai frumoasa lectura crestina dupa Sfânta Scriptura, dar si cea mai autentica scoala de teologie si educatie duhovniceasca din toate timpurile.

Astazi, când lumea crestina se afla într-o mare criza si cautare duhovniceasca, din lipsa de modele vii capabile sa aprinda inimile si sa reînnoiasca trairea în Hristos, lectura acestor vieti, împreuna cu sfânta rugaciune, formeaza o adevarata salvare a lumii crestine.

Luna iunie ne ofera cu prisosinta, prin sfintii pe care-i praznuim, un adevarat ospat duhovnicesc pentru noi toti, care dorim sa ne mântuim si sa urmam întru toate lui Hristos si sfintilor Lui ...

Vietile Sfintilor pe luna iulie

”Se cuvine sa-i laudam pe sfinti cu toata evlavia, ca ei sunt parintii nostri duhovnicesti, care au luat cununa biruintei în cer si se roaga pentru toata lumea. Ei cânta neîncetat cu îngerii si duc rugaciunile si lacrimile noastre înaintea Tatalui ceresc.

Deci, sa-i iubim, sa le citim cu evlavie viata si minunile, sa le cerem ajutorul în vreme de necaz si sa le urmam cu tarie jertfa si credinta.

Sfintii sunt parintii, prietenii si rugatorii nostri pe pamânt si în cer, si fara mila lui Dumnezeu, fara mijlocirea Maicii Domnului si rugaciunile lor, nimeni nu se poate mântui.”

Vietile Sfintilor pe luna august

Dupa mai bine de opt ani de când lucram la reeditarea integrala a Vietilor Sfintilor pe tot anul, iata, cu binecuvântarea Preamilostivului Dumnezeu, cu rugaciunile Maicii Domnului si ale tuturor sfintilor, iese de sub tipar si cel de-al 12-lea volum ce cuprinde Vietile Sfintilor pe luna august, cu care se încheie seria aghiografica de peste an

Vietile Sfintilor pe luna septembrie

Cuvant la inceputul Indictionului, adica la anul nou bisericesc Iata care era praznuirea acestei luni. In aceasta luna, scazand apele potopului, corabia lui Noe a stat pe Muntele Ararat.

In aceasta luna, poporul lui Dumnezeu se curata de toate pacatele facute in anul intreg, smerindu-si cu post sufletele inaintea lui Dumnezeu si aducand ardere de tot Domnului.

Vietile Sfintilor pe luna octombrie

Chiar in ziua cea dintai praznuim Acoperamantul Maicii Domnului.

Ravna religioasa a inaintasilor nostri de a fost de cand lumea si s-a dovedit in luna lui octombrie mai ales prin aducerea de sfinte moaste pe pamantul romanesc, cum sunt moastele Sfintei Parascheva de la Iasi si ale Cuviosului Domitrie cel nou din Catedrala Patriarhiei Romane din Bucuresti. Prin cata nevointa s-a savarsit dobandirea acestor sfinte moaste trebuie sa cunoastem dupa cuviinta.

Vietile Sfintilor pe luna noiembrie

Luna noiembrie, asemenea celorlalte luni, este impodobita in chip deosebit cu numerosi sfinti din toate cetele, de la apostoli si evanghelisti, pana la ierarhi, mucenici, cuviosi si drepti, ale caror fapte si minuni uimesc si intaresc mult pe credinciosii de astazi.

Cea mai mare sarbatoare din aceasta luna este, desigur, Intrarea Maicii Domnului in Biserica , praznic imparatesc, ce se praznuieste in ziua de 21.

Aceasta luna are si doua sarbatori cu cruce rosie: Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, cu zi de praznuire la 8 noiembrie - numita si sarbatoarea cetelor ingeresti - si Sfantul Apostol Andrei, cel intai chemat, care a vestit Evanghelia lui Hristos in jurul Marii Negre si in Dobrogea noastra, devenind astfel Apostolul Romanilor si al intregii Ortodoxii.

Vietile Sfintilor pe luna decembrie

Luna Decembrie este luna proorocilor (Naum, Avacum, Sofronie, Agheu, Daniil), a unor mari sfinti facatori de minuni (Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ierarh Spiridon, s.a.), luna cu cei mai numerosi mucenici din tot cursul anului, printre care praznuim si pe întâiul mucenic si Arhidiacon Stefan (27 Decembrie).
Carti scrise de acelasi autor:
Arhimandrit Ioanichie Balan - Colectia Vietile sfintilor, pachet 12 volume (apare in curand - solicita acest produs)
Arhimandrit Ioanichie Balan - Colectia Vietile sfintilor, pachet 12 volume (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Colectia Vietile sfintilor, pachet 12 volume" ?

Cine a cumparat Colectia Vietile sfintilor, pachet 12 volume, a mai cumparat si:
O istorie a imaginilor
David Hockney, Martin Gayford
Rugati-va sa nu va creasca aripi
Octavian Paler
Managementul serviciilor
Militaru Gheorghe
De ce Vestul detine inca suprematia. Si ce ne spune istoria despre viitor
Ian Morris
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE