Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Toate panzele sus

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Codul insolventei, In vigoare de la 25 octombrie 2013. Legislatie consolidata
Codul insolventei, In vigoare de la 25 octombrie 2013. Legislatie consolidata
Editura: Universul Juridic
Data aparitiei: 2013
Numar de pagini: 176
Autor(i): Pro Lege
Editura: Universul Juridic

Codul insolventei - In vigoare de la 25 octombrie 2013
Legislatie consolidata - (O.U.G. nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolvent? ? M. Of. nr. 620 din 4 octombrie 2013)

Asteptatul Cod al insolventei , adoptat in cele din urma sub forma O.U.G. nr. 91/2013 privind procedurile de ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Codul insolventei, In vigoare de la 25 octombrie 2013. Legislatie consolidata

Codul insolventei, In vigoare de la 25 octombrie 2013. Legislatie consolidata

Codul insolventei - In vigoare de la 25 octombrie 2013
Legislatie consolidata - (O.U.G. nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolvent? ? M. Of. nr. 620 din 4 octombrie 2013)

Asteptatul Cod al insolventei , adoptat in cele din urma sub forma O.U.G. nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa (in vigoare de la 25 octombrie 2013), abroga Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, precum si alte acte normative importante din domeniu (Legea nr. 381/2009 privind introducerea concordatului preventiv si mandatului ad-hoc, O.G. nr. 10/2004 privind falimentul institutiilor de credit, Legea nr. 637/2002 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat in domeniul insolventei), asigurand o noua reglementare si starnind numeroase controverse prin prevederile sale.

Cu titlu exemplificativ, redam mai jos cateva aspecte esentiale ale noii reglementari instituite prin O.U.G. nr. 91/2013, reglementare care se regaseste integral in lucrarea Codul insolventei:
- mandatul ad-hoc si concordatul preventiv sunt reglementate drept proceduri de prevenire a insolventei;
- creditorul indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei este creditorul a carui creanta asupra patrimoniului debitorului este certa, lichida si exigibila de mai mult de 60 de zile;
- cuantumul minim al creantei pentru a putea fi introdusa cererea de deschidere a procedurii de insolventa este de 40.000 lei atat pentru creditori, cat si pentru debitor;
- nu va putea propune un plan de reorganizare debitorul care, intr-un interval de 5 ani anteriori formularii cererilor introductive, a mai fost subiect al procedurii instituite in baza O.U.G. nr. 91/2013;
- executarea planului de reorganizare nu va putea depasi un an, iar modificarea planului de reorganizare, inclusiv prelungirea acestuia cu o perioada de pana la 12 luni, se poate face oricand pe parcursul procedurii de reorganizare, fara a se putea depasi o durata totala maxima a derularii planului de 2 ani;
- judecatorul-sindic poate dispune ca o parte sau intregul pasiv neplatit al debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, fara sa depaseasca prejudiciul aflat in legatura de cauzalitate cu fapta respectiva, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de alte persoane care au contribuit la starea de insolventa a debitorului.

Scopul declarat al Codului il reprezinta instituirea unei proceduri colective pentru acoperirea pasivului debitorului, cu acordarea, atunci cand este posibil, a sansei de redresare a activitatii acestuia, si are o larga aplicabilitate, adresandu-se atat celor care exploateaza o intreprindere, cat si regiilor autonome.
Carti scrise de acelasi autor:
Pro Lege - Constructii. Autorizarea lucrarilor, calitatea in constructii si legislatie conexa (apare in curand - solicita acest produs)
Pro Lege - Noul cod de procedura civila. Legislatie consolidata si Index la data 15 aprilie 2015 (apare in curand - solicita acest produs)
Pro Lege - Codul muncii si legislatie conexa. Legislatie consolidata. Actualizat 2015 (apare in curand - solicita acest produs)
Pro Lege - Codul insolventei, In vigoare de la 25 octombrie 2013. Legislatie consolidata (apare in curand - solicita acest produs)
Pro Lege - Legea nr. 51 pe 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si legislatie conexa (apare in curand - solicita acest produs)
Pro Lege - Legea nr. 7 pe 1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare si legislatie conexa (apare in curand - solicita acest produs)
Pro Lege - Legea contabilitatii nr. 82 pe 1991 si legislatie conexa. Legislatie consolidata la 17 iulie 2013 (apare in curand - solicita acest produs)
Pro Lege - Legislatie notariala. Actualizat la 1.07.2014 (apare in curand - solicita acest produs)
Pro lege - Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila (apare in curand - solicita acest produs)
Pro lege - Noul Cod de procedura civila si legislatie conexa (apare in curand - solicita acest produs)
Pro lege - Codul fiscal cu Norme si Codul de procedura fiscala. Februarie 2020

Ce parere ai despre cartea "Codul insolventei, In vigoare de la 25 octombrie 2013. Legislatie consolidata" ?

Cine a cumparat Codul insolventei, In vigoare de la 25 octombrie 2013. Legislatie consolidata, a mai cumparat si:
Metoda Mohr. Programul dvs. personal pentru succes
Barbel Mohr, Clemens Mohr
Azilul. Jurnalele lui Stefan 5
L.J. Smith
Legea Compensatiei Divine
Marianne Williamson
Kama Sutra
Johanina Wikoff
Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE