Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE
COLECŢII ŞI PACHETE
SERIA NEAGRĂ de
ROMANE POLIȚISTE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cine ce primeste si de ce
-10
Cine ce primeste si de ce
Editura: Publica
Data aparitiei: 2020
Numar de pagini: 304
Autor(i): Alvin E Roth
Editura: Publica
Disponibilitate: In stoc

Cine ce primeste si de ce - Noua economie a pietelor de matchmaking si proiectarea acestora

Daca v-ati cautat vreodata de lucru sau ati angajat pe cineva, daca v-ati înscris la facultate sau v-ati preocupat ca unul dintre copiii vostri sa intre la o gradinita buna sau daca ati invitat pe ...
Pret: 53,00 lei
Pret: 47,70 lei
buc.
CARTI » Business, economie, finante » Cine ce primeste si de ce

Cine ce primeste si de ce

Cine ce primeste si de ce - Noua economie a pietelor de matchmaking si proiectarea acestora

Daca v-ati cautat vreodata de lucru sau ati angajat pe cineva, daca v-ati înscris la facultate sau v-ati preocupat ca unul dintre copiii vostri sa intre la o gradinita buna sau daca ati invitat pe cineva sau ati fost invitat la o întâlnire – ati participat la o piata de un fel sau altul.

Majoritatea studiilor din domeniul economiei se ocupa de pietele de bunuri, în care pretul unui produs este cel care face legatura între vânzatori si cumparatori.

Dar ce ziceti de celelalte tipuri de „bunuri“, cum ar fi un loc printre studentii anului I de la o facultate a Universitatii Yale sau de o pozitie în lista de cautari a Google?

Acesta este teritoriul unde functioneaza pietele de matching, unde „cumparatorii“ si „vânzatorii“ trebuie sa se aleaga unii pe ceilalti, iar pretul nu reprezinta factorul determinant care decide cine ce primeste.

Alvin E. Roth este unul dintre cei mai mari experti în ceea ce priveste pietele de matching.

A proiectat câteva dintre aceste piete, printre care si pe cea a „bursei“ care plaseaza studentii la Medicina în programele de rezidentiat si sistemul care sporeste numarul transplanturilor de rinichi prin aceea ca realizeaza alocari mai bune ale organelor donate catre pacienti.

În Cine ce primeste si de ce, Roth ne releva pietele de matching invizibile din jurul nostru, ne arata cum putem recunoaste un match si ne ajuta sa luam decizii mai întelepte si mai încrezatoare.

În aceasta carte fascinanta si adesea surprinzatoare, Alvin Roth ne conduce prin jungla vietii moderne, aratându-ne multiplele piete care, desi se afla peste tot în jurul nostru, sunt ascunse vederii noastre.

Roth ne prezinta modul de functionare al acestor piete – dar si felul în care pot esua – si modalitatea prin care s-ar putea construi altele mai bune.

Dan Ariely, autor al cartilor Irational în mod previzibil si Adevarul (cinstit) despre necinste

Roth ne prezinta ceea ce numeste noua economie a matchmaking-ului si a proiectarii de piata…

Studiile de caz ale lui Roth ilustreaza modul în care pot fi identificate dintr-o perspectiva economica si reparate problemele care pot împiedica realizarea unor match-uri de succes.

O perspectiva practica, incitanta asupra economiei, care permite atât indivizilor, cât si institutiilor, sa îsi atinga scopurile fara sa renunte la laitmotivul profitului.

Kirkus Reviews

Desi scrisa de un laureat al Premiului Nobel pentru Economie, Cine ce primeste si de ce nu este o carte despre economie.

Este o carte despre viata. Alvin Roth se uita la lume cu ochii unui expert mondial în proiectare de piata si teoria jocurilor si încearca sa armonizeze si sa eficientizeze relatiile dintre cei care dau si cei care primesc.

Ce face din aceasta carte o lectura mai mult decât interesanta si utila este faptul ca teoriile prezentate, aplicate în viata de zi cu zi, ne pot ajuta în multe dintre aspectele vietii oricaruia dintre noi.

UniCredit Tiriac Bank
Carti scrise de acelasi autor:
Alvin E Roth - Cine ce primeste si de ce

Ce parere ai despre cartea "Cine ce primeste si de ce" ?

Abonare newsletter
	
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
Pericolele nebanuite ale campurilor electromagnetice 5G
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE