Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Evanghelia pe scurt

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei
Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei
Editura: Vremea
Data aparitiei: 2015
Numar de pagini: 176, ilustrat
Autor(i): Noul Testament, Cristian Badilita
Editura: Vremea
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei prezentate si traduse de Cristian Badilita si ilustrate de Marian Zidaru

Ne place sa-l invocam pe apostolul Andrei, patron al României, dar pâna acum nu s-au tradus textele fundamentale despre el. Volumul de fata pune la dispozitia cititorilor români, de toate confesiunile, pentru prima ...
Pret: 33,00 lei
buc.
CARTI » Religie » Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei

Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei

Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei prezentate si traduse de Cristian Badilita si ilustrate de Marian Zidaru

Ne place sa-l invocam pe apostolul Andrei, patron al României, dar pâna acum nu s-au tradus textele fundamentale despre el. Volumul de fata pune la dispozitia cititorilor români, de toate confesiunile, pentru prima data în cultura noastra, cele mai vechi texte despre fratele lui Petru, „cel dintâi chemat”, conform traditiei înradacinate în Evanghelia dupa Ioan. Volumul cuprinde un studiu amplu despre figura apostolului în Noul Testament, în Faptele lui Andrei, Faptele lui Andrei si ale lui Mathias, Faptele lui Petru si ale lui Andrei, hagiografia lui Grégoire de Tours, precum si în traditiile folclorice românesti. Partea a doua contine traducerea, însotita de cca 250 note explicative si comentarii, a Minunilor fericitului Andrei de Grégoire de Tours (sec. VI). Partea a treia prezinta editia latina a hagiografiei lui Grégoire de Tours.

Volumul beneficiaza de 34 planse formidabile, realizate de marele artist Marian Zidaru, precum si de o paginare cu totul aparte, datorata directoarei Editurii Vremea, Silvia Colfescu. Avem de-a face asadar cu o adevarata carte-album, un cadou ideal nu doar pentru numerosii „sfinti Andrei” din România, ci pentru oricine este interesat de veritabila traditie crestina.

Meritul principal în concretizarea acestui proiect îi apartine doamnei Filofteia Pally, directoarea Complexului Muzeal Golesti, judetul Arges, care, împreuna cu doamna Malvine Mocenco, m-a însotit în aceasta noua aventura patristico-etnologica. De altfel, volumul face parte din planul de cercetare al Muzeului Golesti. Pentru studiul introductiv am beneficiat de ajutorul bibliografic al prietenilor Emanuel Contac si Alin Suciu, carora tin sa le multumesc si pe aceasta cale. Multumiri speciale i se cuvin clasicistei Ioana Munteanu, care a corectat, salutar, versiunea latina. Le multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa transform o carte clasica de patristica într-o adevarata bijuterie grafica.

Cristian Badilita

Grégoire (pe numele sau întreg, latinizat, Georgius Florentius Gregorius) s-a nascut pe 30 noiembrie, ziua sfântului Andrei, în anul 539 în Urbs Arverna, actualul oras Clermond-Ferrand din regiunea Auvergne (Franta). Apartinea unei familii nobile si înstarite, care îmbratisase crestinismul destul de timpuriu, numarând în sânul ei un martir si mai multi episcopi, între care celebrul Sfânt Gal, episcop de Clermond, care l-a si crescut dupa moartea tatalui. [...]

Viata lui Grégoire se desfasoara în umbra marelui sau predecesor Martin, patronul orasului Tours. Dupa ce a fost ales episcop, în jurul vârstei de treizeci de ani, în paralel cu activitatea de reconstructie a multor biserici si lacasuri de cult, Grégoire redacteaza, pe lânga faimoasa Istorie a francilor (prima istorie a ceea ce avea sa devina Franta), un numar de sapte carti de miracole, avându-i ca protagonisti pe sfintii Andrei, Martin si Iulian. De departe preferatul ramâne Martin.

Cristian Badilita

Despre autori:

Cristian Badilita, istoric al crestinismului timpuriu, doctor al Universitatii Paris IV – Sorbona, autor a numeroase studii despre traditia crestina a primelor veacuri, coordonator al traducerii Septuagintei, traducator al Noului Testament

Marian Zidaru, unul dintre cei mai importanti artisti români contemporani, este sculptor, desenator, pictor.

„Munca lui Marian Zidaru încearca sa edifice punti, sa stabileasca legaturi între teritoriul religios si cel artistic, altadata unite. Ne aflam în plina utopie, dar o utopie asumata, care imprima forta elaboratelor lui constructii.” (Ioana Vlasiu)
Carti scrise de acelasi autor:
Noul Testament, Cristian Badilita - Evanghelia dupa Ioan
Noul Testament, Cristian Badilita - Biserici, secte, erezii. Dialoguri fara prejudecati despre marile traditii crestine (apare in curand - solicita acest produs)
Noul Testament, Cristian Badilita - Apocalipsa lui Pavel. Visio Sancti Pavli Apostoli
Noul Testament, Cristian Badilita - Manual de anticristologie. Studii, dosar biblic, traduceri si comentarii (apare in curand - solicita acest produs)
Noul Testament, Cristian Badilita - Trei romane mistice ale Antichitatii. Iosif si Aseneth, Testamentul lui Iov, Testamentul lui Avraam (apare in curand - solicita acest produs)
Noul Testament, Cristian Badilita - Patericul sau Apoftegmele Parintilor din pustiu
Noul Testament, Cristian Badilita - Evanghelia dupa Marcu
Noul Testament, Cristian Badilita - Fructele Absentei. Surasuri si exorcizari (apare in curand - solicita acest produs)
Noul Testament, Cristian Badilita - Evanghelii Apocrife
Noul Testament, Cristian Badilita - Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei
Noul Testament, Cristian Badilita - Evanghelia dupa Matei
Noul Testament, Cristian Badilita - Apocalipsa lui Ioan
Noul Testament, Cristian Badilita - Teme, personaje, sarbatori crestine si traditionale romanesti. Un ghid pentru credinciosii din secolul XXI
Noul Testament, Cristian Badilita - Evanghelia dupa Luca
Noul Testament, Cristian Badilita - Doua Apocalipse ale lui Ioan
Noul Testament, Cristian Badilita - Evangheliar. Cele patru Evanghelii
Noul Testament, Cristian Badilita - Faptele apostolilor
Noul Testament, Cristian Badilita - Pachet Evanghelii Apocrife, Patericul, Evangheliar si Faptele apostolilor (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei" ?

Cine a cumparat Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei, a mai cumparat si:
In cautarea fericirii conjugale
Konstantin V. Zorin
Istoria Dogmei
Adolf von Harnack
Filozofia si practica buddhismului tibetan
Dalai Lama
Sarbatorile Sfintilor. Istoricitatea, semnificatia si importanta lor
Vasile Miron
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE