Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cartea tainelor lui Enoh
Cartea tainelor lui Enoh
Editura: Herald
Data aparitiei: 2023
Numar de pagini: 200
Autor(i): Enoh
Editura: Herald
Colectia: Manuscris
Disponibilitate: In stoc

"Unii intelectuali evrei din perioada celui de-al Doilea Templu au ajuns sa il considere pe Enoh o figura centrala din istoria sacra.

Acestia i-au contribuit un corp important de doctrine revelate si l-au ridicat la un statut care echivala si chiar concura cu cel al lui Moise, legiuitorul Israelului.

Ei au ...
Pret: 46,00 lei
buc.
CARTI » Religie » Cartea tainelor lui Enoh

Cartea tainelor lui Enoh

"Unii intelectuali evrei din perioada celui de-al Doilea Templu au ajuns sa il considere pe Enoh o figura centrala din istoria sacra.

Acestia i-au contribuit un corp important de doctrine revelate si l-au ridicat la un statut care echivala si chiar concura cu cel al lui Moise, legiuitorul Israelului.

Ei au fost cei ce au pornit o traditie care a continuat sa evolueze cu o vitalitate surprinzatoare pana in Evul Mediu si care a constituit o provocare neintrerupta pentru paradigma mozaica dominanta a iudaismului.

Ei au creat o figura care, mergand dincolo de iudaism, a fost asimilata in crestinism, gnosticism si islam, devenind unul din invatatorii religiosi universali ai antichitatii tarzii. In pofida originlor sale obscurse, Enoh s-a bucurat de una dintre cele mai ilustre cariere ce tin de mit si legenda din randul tuturor patriarhilor biblici.“

(Philip E. Alexander)

Cartea tainelor lui Enoh, numita uneori Enoh slavon sau 2 Enoh, a fost pastrata intr‑un text slavon atestat de manuscrise tardive datand din secolele XV‑XVII.

Versiunea slavona se bazeaza pe un original grecesc, astazi pierdut. Elementele ebraice care apar ici si colo lasa loc – cel putin pentru anumite parti ale scrierii – ipotezei utilizarii unor documente care urca pana la un text ebraic.

Manuscrisele care tin de 2 Enoh se impart, in general, in doua versiuni, una lunga si una scurta, care, practic, se completeaza reciproc. In dorinta de a oferi cititorului o imagine completa asupra cele doua versiuni, ele sunt oferite intr-o prezentare sinoptica.

Textul nostru, cu un caracter apocaliptic, a fost cunoscut timp de 1200 de ani in Rusia, doar in limba slavona, desi exista evidente ca aceasta versiune este de fapt la randul ei o traducere.

A inceput sa fie tradus in limbi de mare circulatie abia in secolul al XIX-lea.

Continutul lucrarii este o expansiune a pasajului din Cartea Genezei, cap. V si poarta cititorul din vremurile lui Enoh in cele ale lui Noe, supravietuitorul legendar al Potopului.

Lucrarea are patru parti: prima parte contine ascensiunea lui Enoh prin cele zece ceruri, purtat de doi ingeri, a doua parte se refera la dialogul lui Enoh, asistat de arhanghelul Gabriel, cu Dumnezeu, din care Enoh afla o suma de secrete ale Universului.

In cea de-a treia parte Enoh ofera anumite instructiuni pentru fiii sai si ascensioneaza la cer. In fine, cea de-a patra parte descrie succesiunea sacerdotala a lui Enoh, care ii include pe Matusalem si pe Melchisedec.

Lectura „Cartii tainelor lui Enoh”, ofera o noua si inedita perspectiva despre parcursul spiritual al lui Enoh si despre abordarea relatiei cu Dumnezeu si cu lumea angelica, care completeaza fericit cunoasterea istoriei si traditiei biblice.
Carti scrise de acelasi autor:
Enoh - Cartea tainelor lui Enoh

Ce parere ai despre cartea "Cartea tainelor lui Enoh" ?

Cine a cumparat Cartea tainelor lui Enoh, a mai cumparat si:
Manuscrisele de la Marea Moarta
Evanghelii si Manuscrise Crestine
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii, volumul 9
Dumitru Staniloae
Isihasm si rugaciune
Irenee Hausherr
Viețile sfinților pe iulie
Ioanichie Balan
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE