Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
EDIȚII DE COLECȚIE
CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane
-20
Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2022
Numar de pagini: 280
Autor(i): William Hansen
Editura: Humanitas
Colectia: Ediţii de colecție
Disponibilitate: In stoc

Cea mai cuprinzătoare antologie de narațiuni populare antice de până acum, Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane reunește aproape 400 de fragmente din texte ilustrând toate tipurile de teme, genuri și specii literare.

O atenție specială este acordată formelor mai puțin convenționale, precum legendele – eroice, istorice, religioase, supranaturale și urbane ...
Pret: 99,00 lei
Pret: 79,20 lei
buc.
CARTI » Istorie » Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane

Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane

Cea mai cuprinzătoare antologie de narațiuni populare antice de până acum, Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane reunește aproape 400 de fragmente din texte ilustrând toate tipurile de teme, genuri și specii literare.

O atenție specială este acordată formelor mai puțin convenționale, precum legendele – eroice, istorice, religioase, supranaturale și urbane –, novellele și poveștile milesiene, anecdotele, glumele, poveștile gogonate, fabulele, basmele, poveștile în lanț, poveștile cu clenci și aretalogia.

Dincolo de miturile clasice cu zei și eroi, putem găsi în acest volum povestiri inspirate de existența cotidiană, cu protagoniști din toate straturile sociale – regi și atleți, filozofi și soldați, preoți și negustori, dramaturgi și războinici, prințese și curtezane, legiuitori și actori, taumaturgi și țărani –, care evoluează într-o lume populată de zei și spirite ale naturii (satiri, centauri, nimfe), fiinţe polimorfe (lamii, vârcolaci), fantome și strigoi.

Aceste povești alcătuiesc ceea ce clasicistul și folcloristul William Hansen, editorul cărții, numește Cealaltă Mitologie, mai puțin cunoscută cititorilor de rând, ba chiar și specialiștilor.

„William Hansen este cu siguranță unul dintre cei mai remarcabili folcloriști din domeniul umanioarelor. Acest minunat și mult așteptat volum reprezintă încununarea carierei sale academice de peste 50 de ani.

Este o lucrare de o profunzime și o amploare impresionante, rezultatul a decenii de cercetare, selectare, analiză și clasificare a operelor literaturii grecești și romane.

Constituie o excelentă introducere în universul multidimensional al artei anticilor de a spune povești, oferindu-ne un adevărat regal literar.“

— Choice

„Aceste povești spuse de greci și de romani în viaţa lor de zi cu zi ne deschid o perspectivă unică asupra fantasmelor, neliniștilor, umorului, patimilor și valorilor anticilor, fie ei tineri sau bătrâni, femei sau bărbaţi, liberi sau sclavi.

Ele ne arată la ce cugetau oamenii din vechime, ce frici aveau și ce îi făcea să se cutremure de râs.

Am ales să prezint aceste naraţiuni atât pentru felul în care sintetizează viaţa și gândirea Antichităţii, cât și pentru pura plăcere pe care o oferă ca povești, ca forme de exprimare ale unei arte vechi și rafinate.

Toţi cititorii sunt invitaţi să-și închipuie că sunt oaspeţii Elenei, care, după cum spune Homer în a patra carte a Odiseei, toarnă nepenthés, minunata iarbă de leac, în olurile cu vin, pune să se umple pocalele, izgonind orice jale, furie sau gând nefericit, și-i îndeamnă pe cei adunaţi să-și petreacă timpul în desfătare și depănarea poveștilor.“

— WILLIAM HANSEN

Ce parere ai despre cartea "Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane" ?

Cine a cumparat Cartea poveștilor, legendelor și miturilor greco-romane, a mai cumparat si:
Ce s-a intamplat de fapt
Lavinia Betea
O foarte scurtă istorie a vieții pe Pământ
Henry Gee
Omul de Neanderthal
Dimitra Papagiani, Michael Morse
Marirea si decaderea. O istorie a lumii in zece imperii
Paul Strathern
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE