Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
De vorba cu Valeriu Popa despre sanatate si viata

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho
Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho
Editura: Herald
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 176
Autor(i): Miyamoto Musashi
Editura: Herald
Disponibilitate: In stoc

Cu putin timp inainte de a muri, samuraiul Miyamoto Musashi se retrage intr-o pestera si scrie Cartea celor cinci cercuri – Gorin no Sho.

Tradusa de-a lungul timpului in numeroase limbi, lucrarea pe care acest legendar maestru al sabiei a lasat-o posteritatii este un manual de strategie, dar si o incursiune ...
Pret: 27,00 lei
buc.
CARTI » Dezvoltare Personala, Spiritualitate si Ezoterism » Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho

Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho

Cu putin timp inainte de a muri, samuraiul Miyamoto Musashi se retrage intr-o pestera si scrie Cartea celor cinci cercuri – Gorin no Sho.

Tradusa de-a lungul timpului in numeroase limbi, lucrarea pe care acest legendar maestru al sabiei a lasat-o posteritatii este un manual de strategie, dar si o incursiune in filosofia artelor martiale.

Musashi descrie o serie de tehnici aplicabile in lupta cu unul sau mai multi adversari si arata cum acestea, imbinate cu preceptele Zen, ne pot fi utile in viata de zi cu zi.

Pentru a intelege mai bine invataturile sale, cartea este completata de ilustratii si comentarii privind contextul istoric si cultural in care a fost scrisa.

Din cuprins:

Calea strategiei – hy?h? • Pamintul • Apa • Focul • Vintul • Vidul • Drumul pe care trebuie sa mergi singur – dokk?d?

Miyamoto Musashi, cel mai renumit samurai al secolului al XVII-lea, reprezinta pentru japo­nezi întruchiparea tuturor virtutilor cu care se considera ca erau înzestrati razboinicii din perioada Evului Mediu.

Socotit erou national, a fost supranumit Kensei, adica "Sfântul sabiei". A fost un artizan priceput si un artist de mare rafinament; a realizat capodopere în tehnica tusului pe hârtie si s-a dovedit un caligraf foarte subtil. în Calea sa, cum numea el însusi arta strategiei, Musashi a fost puternic influentat de învataturile Zen si de credintele Shinto.

Gorin no sho ("Cartea celor cinci cercuri"), un text despre kenjutsu si artele martiale în general, a fost scris de Miyamoto Musashi catre 1645. în acest tratat clasic despre strategia militara, asemanat deseori cu Arta razboiului a lui Sun Tzu sau cu Arthashastra a lui Chanakya, accentul cade întotdeauna pe analiza procesului luptei si a stapânirii conflictului ce se afla la baza oricarui nivel al interactiunii umane.

Având un puternic temei spiritual, Gorin no sho se adreseaza nu doar maestrilor sabiei ci oricui doreste sa aplice principiile fundamentale ale acestui text la viata sa. începând cu 1980 cartea lui Miyamoto Mu­sashi a devenit un influent tratat de strategie în afaceri.

Ce parere ai despre cartea "Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho" ?

Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cristalul eteric. Al treilea tunel
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE