Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Totul despre suplimentele alimentare

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Bucurestii de altadata vol. 2. Anii 1878-1884
Bucurestii de altadata vol. 2. Anii 1878-1884
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: -
Autor(i): Constantin Bacalbasa
Editura: Humanitas

Reluand firul istoriei intrerupt in volumul anterior la finele anului de gratie 1877, cel de-al doilea tom al Bucurestilor de altadata urmareste primii pasi prudenti ai Romaniei pe drumul modernizarii.

Astfel, capitole precum Intrarea triumfala a armatei romane in Bucuresti, Congresul de la Berlin, Din timpul rusilor, Proclamarea regatului si serbarile ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Bucurestii de altadata vol. 2. Anii 1878-1884

Bucurestii de altadata vol. 2. Anii 1878-1884

Reluand firul istoriei intrerupt in volumul anterior la finele anului de gratie 1877, cel de-al doilea tom al Bucurestilor de altadata urmareste primii pasi prudenti ai Romaniei pe drumul modernizarii.

Astfel, capitole precum Intrarea triumfala a armatei romane in Bucuresti, Congresul de la Berlin, Din timpul rusilor, Proclamarea regatului si serbarile incoronarii,Cestiunea Dunarii documenteaza, cu amanunte mai putin cunoscute, prefacerile din viata noastra politica penduland intre liberalismul radical si conservatorismul luminat si surprind in prim-plan personajele-cheie ale vremii: Carol I, C.A. Rosetti, I.C. Bratianu, M. Kogalniceanu.

Tabloul cuprinzator al sfarsitului de secol XIX bucurestean este completat de episoade dedicate miscarilor studentesti, contrabandei de la barierele orasului, concesiilor de tot felul, santajelor ori scandalurilor la varf intre mai-marii zilei.

Presarate cu dibacie gazetareasca de-a lungul cartii, intermezzo-urile mondene vin sa adauge pitoresc relatarii, inviind in tonuri vesele viata de petreceri a unui ?Tout Bucarest? sclipitor, cu muzica sprintena si mese copioase.

?Carticica de fata este scrisa fara ?stil?. Am scris tot asa cum vorbesc: simplu, limpede, precis si fara in?orituri.

Am scris pentru ca sa informez si pentru ca lumea sa ma inteleaga.

Cel mai frumos stil este acela pe care il pricepe usor de la cel mai cult pana la cel mai incult.

Scrisul nu este nici un mister, nici o stiinta rezervata priceperii specialistilor, este numai o unealta de reprezentare a cugetarii. Acel scriitor care stie sa redea in chipul cel mai usor de inteles lucrul pe care il spune, acela este scriitorul cel mai mare.

Adaosurile de in?orituri seamana cu acele stucarii care, sub cuvant de a infrumuseta, incarca si ingreuneaza. Linia simpla este, in literatura, ca si in arhitectura, cea mai estetica.

Negresit, cu conditia ca acel care o trage sa ?e insu?etit de sentimentul artistic. Pornind de la aceasta credinta, am scris paginile ce vor urma, precum spusei, simplu, fara mestesugire cautata, le-am scris, cum se spune, ?pe intelesul tuturor?.?

(Constantin Bacalbasa)

?In literatura noastra memorialistica, destul de bine reprezentata in ultimul secol si jumatate, lucrarea lui Constantin Bacalbasa ocupa un loc aparte prin darul autentic de evocator al autorului, care a apelat la o metoda mai putin uzitata atunci cand si-a redactat amintirile, sub presiunea saptamanala a secretarului de redactie, care cerea, grabit, ?materie?.

El a urmarit ?rul evenimentelor foiletand sarguincios presa vremii, care i-a oferit cronologia corecta a intamplarilor relatate, informatii si documente, la care el a adaugat cu darnicie si facand dovada unei memorii prodigioase (daca nu cumva a bene?ciat si de unele insemnari personale) amintiri dintre cele mai diverse, cartea sa, pentru perioada la care se refera, 1871?1914, constituindu-se, intr-adevar, intr-o cronica colorata si frematand de viata a vechiului Bucuresti.? (Tiberiu Avramescu)

Ce parere ai despre cartea "Bucurestii de altadata vol. 2. Anii 1878-1884" ?

Cine a cumparat Bucurestii de altadata vol. 2. Anii 1878-1884, a mai cumparat si:
Intilniri cu sfinti
Veniamin Fedcenkov
Arpilie in Paris
Michael Wallner
Post-ceausismul. O tranzitie fara sfarsit
Serban Orescu
Secretul longevitatii. Programul Okinawa
Bradley Willcox
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE