Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Economia in vremea coronavirusului

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Boala ca simbol. Manual de psihosomatica
Boala ca simbol. Manual de psihosomatica
Editura: Adevar Divin
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 400
Autor(i): Ruediger Dahlke
Editura: Adevar Divin
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Boala ca simbol. Manual de psihosomatica, un ghid de simptome, interpretare, prelucrare si compensare

Ruediger Dahlke întelege boala drept un proces plin de sens, drept o cale a sufletului de aducere în constienta a unor conflicte sufletesti nerezolvate. Pentru aceasta este necesar sa întelegem interpretarile simbolice ale simptomelor maladive, adica sa ...
Pret: 89,00 lei
buc.
CARTI » Spiritualitate si Ezoterism, Medicina si Farmacie » Boala ca simbol. Manual de psihosomatica

Boala ca simbol. Manual de psihosomatica

Boala ca simbol. Manual de psihosomatica, un ghid de simptome, interpretare, prelucrare si compensare

Ruediger Dahlke întelege boala drept un proces plin de sens, drept o cale a sufletului de aducere în constienta a unor conflicte sufletesti nerezolvate. Pentru aceasta este necesar sa întelegem interpretarile simbolice ale simptomelor maladive, adica sa descifram mesajul bolii.

Acest compendiu contine peste 400 de tablouri clinice, cu peste 1.000 de simptome. El constituie un ajutor în procesul de autoajutorare, facând posibila utilizatorului raportarea pe proprie raspundere la sarcinile de viata care sunt indicate de boala.

Ruediger Dahlke intermediaza o întelegere totala a bolii, ce se bazeaza pe dialogul dintre corp si suflet. Simptomele maladive sunt întelese ca mesaje sufletesti.

Ele sunt indicatii mai mult sau mai putin clare în privinta unor conflicte interioare, reprezentând totodata indicatori în directia pasilor spre vindecare. În conformitate cu aceasta parere, boala constituie o sansa de eliberare de elementele apasatoare si de reintegrare a aspectelor pierdute. Persoana afectata face în felul acesta un pas în directia maturizarii si a însanatosirii sale profunde.

Deoarece în cazul unei boli corpul devine scena pe care se manifesta procesele interioare, cheia unei adevarate însanatosiri poate consta numai în preluarea de catre corp a acestei sarcini. Asadar este nevoie sa se înteleaga interpretarea bolii si sa se transpuna constient în practica (prelucrarea motivului) de zi cu zi pasii evolutivi necesari. Înfaptuirea acestui proces de cunoastere si de crestere duce la bucuria de a trai si la împlinirea personalitatii.

În prima parte a acestei carti, organizata în sistem alfabetic, sunt expuse regiunile corporale si organele în interpretarea lor simbolica pentru omul sanatos. În aceasta parte au fost expuse indicatii referitoare la limbajul formelor corpului. De exemplu este interpretata forma bratelor si a picioarelor sau a trunchiului si a barbiei. Privirea suplimentara aruncata asupra formei unei parti corporale face posibila o analiza si mai cuprinzatoare a situatiei incipiente – având în vedere cunoasterea faptului ca tot ceea ce are forma are si sens, si semnificatie.

Partea a doua a cartii contine registrul cu simptomele maladive. Acestea sunt interpretate în legatura cu simbolistica fundamentala a organelor afectate. Din corelatiile simptomelor se contureaza cai interioare si exterioare în privinta modului în care pacientul se poate desprinde de boala. Asa de exemplu, este inegalabil mai bine ca omul sa-si extinda si sa-si deschida inima în sensul iubirii (fata de aproape), decât sa lase aceasta atitudine sa se manifeste la nivel corporal, sub forma dilatatiei cordului – în cadrul insuficientei cardiace.

Ce parere ai despre cartea "Boala ca simbol. Manual de psihosomatica" ?

Cine a cumparat Boala ca simbol. Manual de psihosomatica, a mai cumparat si:
Magia. Seria Secretul. Cartea 3-a
Rhonda Byrne
Doctrina Secreta 2. Evolutia simbolismului
Helena Petrovna Blavatsky
Calea Yoga. Esenta si origini
Osho
Frecventa Geniu. Instructiuni de accesare a Mintii Cosmice
John J. Falone
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE