Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Evanghelia pe scurt

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Biografiile secrete ale spionilor
Biografiile secrete ale spionilor
Editura: Cetatea de Scaun
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 332
Autor(i): Alexandru Popescu
Editura: Cetatea de Scaun
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

„În afacerile de informatii, fiecare spioneaza pe celalalt, chiar si prieten pe prieten”.
(Richard Helm, fost director al CIA)

„Atât oamenii de stiinta, cât si cei de actiune traiesc pe muchea misterului, sunt împresurati de el”.
(Oppenheimer)

Cartea lui Al. Popescu e plina de personaje si întâmplari, cu si despre spioni. Are tot ...
Pret: 29,00 lei
buc.
CARTI » Istorie » Biografiile secrete ale spionilor

Biografiile secrete ale spionilor

„În afacerile de informatii, fiecare spioneaza pe celalalt, chiar si prieten pe prieten”.
(Richard Helm, fost director al CIA)

„Atât oamenii de stiinta, cât si cei de actiune traiesc pe muchea misterului, sunt împresurati de el”.
(Oppenheimer)

Cartea lui Al. Popescu e plina de personaje si întâmplari, cu si despre spioni. Are tot ce vrei aceasta carte. Ea ne reaminteste ca odinioara cartile despre spionaj si spioni erau de mare interes. Ne-au fost tuturor dragi lecturile romanelor lui Ian Fleming, el însusi agent în serviciile secrete britanice. Eroul sau James Bond era pentru toti modelul de agent secret. Nu mai putin romanele lui John le Carré. Sau personajul feminin Sydney Bristow din serialul Alias (2001-2006). Sau un alt spion foarte cunoscut Alex. Rider al lui Anthony Horowitz.

O aura de romantism erotizat a plutit din totdeauna deasupra spionajului. Nu aceasta l-a facut pe cel mai mare autor contemporan de romane de gen, John le Carré, sa-l boteze pe seful serviciilor secrete rusesti, rivalul direct al celor britanice, cu un nume de femeie: Karla ?

Ne place si astazi sa visam, chiar daca epoca romantica a spionajului s-a dus. Al. Popescu nu ne întretine visul. Ni-l înlocuieste cu realitatea cruda a faptelor. Parca pentru a ne aminti odata în plus ca lumea spionajului nu e a visului (n-a fost niciodata, dar visul e frumos).
Pentru Al. Popescu lumea spionajului e doar de interes pentru evolutia si interpretarea istorica. si eroii ei, spionii, ne trec unii dupa altii prin fata ochilor. Trec în grupuri. si se duc cu lumea lor cu tot. Noi ramânem cu cartea lui Al. Popescu. Cu ea alaturi si cu faptele ei de viata narate de un istoric de vocatie
(Prof. univ. dr. Ion Bulei)

Unul din subiectele cel mai adesea trecute sub tacere, ocultate sau manipulate ale „biografiei secrete” a spionilor a fost acela referitor la mediul social si profesional din care proveneau. Situatia se explica prin faptul ca serviciile/agentiile de informatii, dar si însisi agentii, doreau „sa o rupa cu totul cu trecutul,” deci cu originea lor, ceea ce diminua sansele identificarii, gasirii „punctelor slabe” pe care le puteau prezenta, astfel sporind posibilitatea anihilarii lor.

Una din metodele preferate ale serviciilor de spionaj era crearea unei „legende”, deci a „fabricarii” unei noi identitati a agentilor, care mergea pâna la ruperea oricaror legaturi cu mediul social sau familial din care proveneau. Uneori asemenea „legende” au facut ca originea unor spioni sa nu mai poata fi identificata, unii devenind „eroi necunoscuti” , carora nici investigatiile actuale nu le mai pot descifra originea si existenta reala.

Oricum, aducerea în discutie a originii spionilor da adesea posibilitatea identificarii motivatiei care i-a facut sa îmbratiseze aceasta a doua profesiune ca vechime, cum s-a spus. De asemenea, o investigatie socio-istorica a mediului originar al spionilor (din pacate prea putin avuta în vedere) poate elucida unele trasaturi ale personalitatii, „stilului” lor si chiar a „luminarii” unor episoade controversate ale istoriei activitatilor informative.

(Alexandru Popescu)

Ce parere ai despre cartea "Biografiile secrete ale spionilor" ?

Cine a cumparat Biografiile secrete ale spionilor, a mai cumparat si:
Istorie virtuala
Niall Ferguson
Papa Si Mussolini
David I. Kertzer
Al treilea Reich, volumul 3
Richard Evans
Mari comandanti. Alexandru, Hannibal, Cezar si arta conducerii
Barry Strauss
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE