Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
EDIȚII DE COLECȚIE
CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Big Data
-20
Big Data
Editura: Act si Politon
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 320
Autor(i): Kenneth Cukier
Editura: Act si Politon
Disponibilitate: In stoc

Big Data - O revolutie care va transforma felul in care traim, muncim si gandim

Big Data este o carte inteligenta, care, în ciuda complexitatii problematicii pe care o abordeaza, este captivanta si usor de citit.

Traim în plin „potop digital”, la doar 50 de ani de când computerele au patruns ...
Pret: 44,00 lei
Pret: 35,20 lei
buc.

Big Data

Big Data - O revolutie care va transforma felul in care traim, muncim si gandim

Big Data este o carte inteligenta, care, în ciuda complexitatii problematicii pe care o abordeaza, este captivanta si usor de citit.

Traim în plin „potop digital”, la doar 50 de ani de când computerele au patruns în masa în societate si am ajuns sa ne multumim cu un simplu „ce” în loc de „de ce?”.

Dihotomia trecut / prezent s-a transformat în dihotomia small data / big data, iar transformarile lumii viitorului abia au început.

Autorii reusesc sa ne mentina interesul viu pentru lectura, în ciuda subiectului destul de „scortos”, prin exemple extrem de interesante referitoare la modul în care big data ne simplifica existenta de zi cu zi.

Cum a aparut Google Translate, cum putem combate cancerul vizând portiunea exacta din ADN-ul pacientului, cum a aparut PriceStats si de ce lumea afacerilor este dependenta de aceasta companie, de ce a renuntat Jeff Bezos la criticii literari ai Amazon sau de ce iPhone-ul a fost un telefon spion, sunt doar câteva dintre provocarile pe care vi le propune Big Data pe parcursul celor 320 de pagini.

„Era big data pune sub semnul întrebarii felul în care traim si interactionam cu lumea. Lucrul cel mai surprinzator este ca societatea va trebui sa renunte la cautarea cauzalitatii în schimbul unor corelatii simple: nu va sti de ce ci doar ce.”

Cei doi autori ai cartii sunt doua somitati în materie de big data. Viktor Mayer-Schönberger este profesor de guvernanta si reglementare a internetului la Oxford Internet Institute, Universitatea Oxford. Schönberger este autorul a peste 100 de articole si a opt carti, facând parte din consiliile consultative ale mai multor companii si organizatii din toata lumea, printre care Microsoft si World Economic Forum.

Kenneth Cukier este editorul de date al ziarului Economist si un comentator de seama în privinta dezvoltarii big data. Scrierile sale despre afaceri si economie au aparut în Foreign Affairs, New York Times, Financial Times si alte publicatii.

„Ne aflam, înca o data într-un impas istoric în care „Dumnezeu a murit”. Asta înseamna ca certitudinile în care am crezut se schimba din nou. Dar, în mod ironic, ele sunt înlocuite de data aceasta de dovezi mai bune”.

Ce înseamna big data?

„Big data se refera la lucrurile pe care le putem face la scara mare, dar nu le putem face la o scara mai mica, pentru a obtine noi perspective sau a crea noi forme de valoare, într-un mod care schimba pietele, organizatiile, relatia dintre cetateni si guverne si multe altele.”

Cu alte cuvinte, big data înseamna, printre altele, softul creat de Google din 450 de milioane de modele matematice pentru a prevedea raspândirea virusului H1N1 în 2009 sau compania Farecast, înfiintata de Oren Etzoni, care le da utilizatorilor posibilitatea sa îsi achizitioneze bilete de avion la cel mai convenabil pret. Etzoni a creat acest soft cu ajutorul unei baze de date de rezervari de bilete de avion care facea estimari cu privire la evolutia preturilor.

„Big data marcheaza începutul unei transformari majore. Asa cum telescopul ne-a oferit posibilitatea sa întelegem universul, iar microscopul ne-a permis sa întelegem microbii, tehnicile noi de colectare si analizare a unui volum urias de date ne vor ajuta sa întelegem lumea în feluri pe care abia acum începem sa le întrezarim.”

Big data mai înseamna un „potop digital”. Amploarea acestuia ne este înfatisata prin comparatie cu exemplul Bibliotecii din Alexandria. În secolul al III-lea înainte de Hristos aceasta reprezenta întreaga cunoastere a omenirii. „Potopul digital” care inunda acum lumea echivaleaza cu faptul ca fiecare persoana din ziua de azi este bombardata cu de 320 de ori mai multa informatie decât se estimeaza ca a adapostit Biblioteca din Alexandria. În 2013, întreaga cantitate a informatiilor stocate la nivel mondial era de 1,2 zetabiti (unde 1 zetabit este de 1000 de ori mai mare decât un exabit, iar un exabit este egal cu un miliard de gigabiti).

Big data reprezinta, în esenta, predictie, fiind descrise ca o latura a informaticii numita inteligenta artificiala (AI), mai exact, un domeniu al AI numit învatare automatizata. Aceasta învatare nu se refera la a învata computerele sa gândeasca la fel ca oamenii, ci la aplicarea matematicii la o multime de date pentru a obtine probabilitati.

Astfel, gândirea umana va fi înlocuita sau amplificata în numeroase domenii, mai mult decât se întâmpla acum, când Amazon îti recomanda cea mai buna carte, Facebook stie ce îti place sau LinkedIn stie pe cine cunosti, pe baza unor simpli algoritmi.
Carti scrise de acelasi autor:
Kenneth Cukier - Big Data

Ce parere ai despre cartea "Big Data" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE