Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Marele pescar

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
ultimele aparitii
in librarie
TOP VANZARI
Fiction, NonFiction
carti pentru copii
VINTAGE
Romania de altadata,
in urma cu 100 de ani
CARTI REGALE
povesti, jurnale,
politica si amintiri
COPILUL DESTEPT
Jocuri si exercitii,
teste si activitati
Aboneaza-te la newsletter
Termeni si Conditii
ANPC
Bazele contabilitatii
-10
Bazele contabilitatii
Editura: Universitara
Anul de aparitie: 2011
Numar de pagini: 291
Autor(i): Mihaela Dumitrana, Chirata Caraiani
Editura: Universitara

Cursul de Bazele contabilitatii, Editia a IV-a, nascut din necesitatea revizuirii si īmbunatatirii editiilor precedente, este produsul unei colaborari al carei obiectiv a fost initierea studentilor īn contabilitatea īntreprinderii. El se adreseaza tuturor acelora care studiaza contabilitatea, ca parte a pregatirii economice generale, dar si celor care intentioneaza sa aprofundeze ...

Apare in curand
CARTI » In curs de aparitie » Bazele contabilitatii

Bazele contabilitatii

Cursul de Bazele contabilitatii, Editia a IV-a, nascut din necesitatea revizuirii si īmbunatatirii editiilor precedente, este produsul unei colaborari al carei obiectiv a fost initierea studentilor īn contabilitatea īntreprinderii. El se adreseaza tuturor acelora care studiaza contabilitatea, ca parte a pregatirii economice generale, dar si celor care intentioneaza sa aprofundeze ulterior aceasta disciplina.

Lucrarea prezinta contabilitatea ca sistem de raportare, care culege informatii economice, le īnregistreaza dupa proceduri proprii, analizeaza si interpreteaza informatia colectata si o raporteaza unei game largi de utilizatori.

Desi contabilitatea presupune stapānirea unei tehnici specifice, consideram ca scopul acestei discipline este acela de a i ajuta pe utilizatorii interni si externi sa īnteleaga efectele pe care tranzactiile si alte evenimente le au asupra pozitiei financiare si asupra performantei unei īntreprinderi.

De aceea, alaturi de particularitatile rationamentului contabil si de tratamentul contabil al unor tranzactii uzuale, am introdus aspecte legate de prezentarea si analiza informatiei. Prin exercitiile de la sfārsitul fiecarui capitol am intentionat sa i īncurajam pe cititori sa si formeze deprinderile de lucru si sa descopere utilitatea materialului studiat.

Cartea este menita sa contribuie la constructia si modelarea rationamentului profesional īn conditiile manifestarii libere a dezvoltarii politicilor contabile ale īntreprinderii.
Procesul de reforma īn care se afla contabilitatea din tara noastra ne a īncurajat sa introducem elemente ale Standardelor Internationale de Raportare Financiara si sa abordam o atitudine flexibila īn legatura cu utilizarea planului de conturi.

Tendintele de internationalizare ne au permis sa experimentam īn anii universitari 2004/2010 o noua viziune a cursului, īn care limbajul contabil si pedagogiile de predare sa dezvolte aptitudini si sa modifice atitudini.

Fata de editiile anterioare, am anexat un model de situatii financiare, īntocmite conform celor mai recente reglementari contabile si de o maniera inteligibila pentru utilizator. Ne asumam responsabilitatea pentru eventualele inadvertente si suntem deschisi pentru orice sugestii de īmbunatatire a acestui material.

Autorii, cadre didactice la Catedra de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune din cadrul ASE Bucuresti, apreciaza īncrederea acordata de catre catedra si multumesc colegilor, precum si acelor entuziasti voluntari care s au ocupat de editiile anterioare si tehnoredactarea acestei lucrari.

Vrem, totodata, sa exprimam recunostinta fata de colegii si prietenii care au citit si au comentat diferitele variante ale acestei lucrari.

Din perspectiva celor prezentate, cartea Bazele contabilitatii, Editia a IV a, poate fi citita si valorificata īn mai multe perspective: este o pledoarie bazata pe argumente consistente pentru predarea īnvatarea centrata pe student; este o resursa de tehnici si metode pentru o educatie cognitiva eficienta si o educatie a valorilor, o lucrare care stārneste īn cel care o parcurge emotiile profunde ale coparticiparii la actul stiintific.

Carti scrise de acelasi autor:
Mihaela Dumitrana, Chirata Caraiani - Bazele contabilitatii. Aplicatii si studii de caz (apare in curand - solicita acest produs)
Mihaela Dumitrana, Chirata Caraiani - Bazele contabilitatii (apare in curand - solicita acest produs)
Mihaela Dumitrana, Chirata Caraiani - Bazele contabilitatii (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Bazele contabilitatii" ?

Cine a cumparat Bazele contabilitatii, a mai cumparat si:
Bijuterii pentru fetite
Anne Akers Johnson
Distrugatorul Speranta
Mihai Tatulici
Jocuri pe scena lumii
Mircea Malita
Omul disparut
Jeffery Deaver
Libraria Univers
Ileana Vulpescu
Regii blestemati
Eroscop
Cavalerii
Aurora Liiceanu
| Despre noi | Index Autori | Index Edituri | Index Titluri | Cautari | Reguli confidentialitate |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE