Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Geniul pasarilor

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI
IN LIBRARIE
TOP 20
BESTSELLER
POVESTI DE PAPADIE
PAGINI DE PSIHOLOGIE
LECTII DE VIATA
CARTE + CD
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Termeni si Conditii
Bazele contabilitatii
Bazele contabilitatii
Editura: Universitara
Anul de aparitie: 2011
Numar de pagini: 291
Autor(i): Mihaela Dumitrana, Chirata Caraiani
Editura: Universitara
Colectia:

Cursul de Bazele contabilitatii, Editia a IV-a, nascut din necesitatea revizuirii si îmbunatatirii editiilor precedente, este produsul unei colaborari al carei obiectiv a fost initierea studentilor în contabilitatea întreprinderii. El se adreseaza tuturor acelora care studiaza contabilitatea, ca parte a pregatirii economice generale, dar si celor care intentioneaza sa aprofundeze ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Bazele contabilitatii

Bazele contabilitatii

Cursul de Bazele contabilitatii, Editia a IV-a, nascut din necesitatea revizuirii si îmbunatatirii editiilor precedente, este produsul unei colaborari al carei obiectiv a fost initierea studentilor în contabilitatea întreprinderii. El se adreseaza tuturor acelora care studiaza contabilitatea, ca parte a pregatirii economice generale, dar si celor care intentioneaza sa aprofundeze ulterior aceasta disciplina.

Lucrarea prezinta contabilitatea ca sistem de raportare, care culege informatii economice, le înregistreaza dupa proceduri proprii, analizeaza si interpreteaza informatia colectata si o raporteaza unei game largi de utilizatori.

Desi contabilitatea presupune stapânirea unei tehnici specifice, consideram ca scopul acestei discipline este acela de a i ajuta pe utilizatorii interni si externi sa înteleaga efectele pe care tranzactiile si alte evenimente le au asupra pozitiei financiare si asupra performantei unei întreprinderi.

De aceea, alaturi de particularitatile rationamentului contabil si de tratamentul contabil al unor tranzactii uzuale, am introdus aspecte legate de prezentarea si analiza informatiei. Prin exercitiile de la sfârsitul fiecarui capitol am intentionat sa i încurajam pe cititori sa si formeze deprinderile de lucru si sa descopere utilitatea materialului studiat.

Cartea este menita sa contribuie la constructia si modelarea rationamentului profesional în conditiile manifestarii libere a dezvoltarii politicilor contabile ale întreprinderii.
Procesul de reforma în care se afla contabilitatea din tara noastra ne a încurajat sa introducem elemente ale Standardelor Internationale de Raportare Financiara si sa abordam o atitudine flexibila în legatura cu utilizarea planului de conturi.

Tendintele de internationalizare ne au permis sa experimentam în anii universitari 2004/2010 o noua viziune a cursului, în care limbajul contabil si pedagogiile de predare sa dezvolte aptitudini si sa modifice atitudini.

Fata de editiile anterioare, am anexat un model de situatii financiare, întocmite conform celor mai recente reglementari contabile si de o maniera inteligibila pentru utilizator. Ne asumam responsabilitatea pentru eventualele inadvertente si suntem deschisi pentru orice sugestii de îmbunatatire a acestui material.

Autorii, cadre didactice la Catedra de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune din cadrul ASE Bucuresti, apreciaza încrederea acordata de catre catedra si multumesc colegilor, precum si acelor entuziasti voluntari care s au ocupat de editiile anterioare si tehnoredactarea acestei lucrari.

Vrem, totodata, sa exprimam recunostinta fata de colegii si prietenii care au citit si au comentat diferitele variante ale acestei lucrari.

Din perspectiva celor prezentate, cartea Bazele contabilitatii, Editia a IV a, poate fi citita si valorificata în mai multe perspective: este o pledoarie bazata pe argumente consistente pentru predarea învatarea centrata pe student; este o resursa de tehnici si metode pentru o educatie cognitiva eficienta si o educatie a valorilor, o lucrare care stârneste în cel care o parcurge emotiile profunde ale coparticiparii la actul stiintific.

Carti scrise de acelasi autor:
Mihaela Dumitrana, Chirata Caraiani - Bazele contabilitatii. Aplicatii si studii de caz (apare in curand - solicita acest produs)
Mihaela Dumitrana, Chirata Caraiani - Bazele contabilitatii (apare in curand - solicita acest produs)
Mihaela Dumitrana, Chirata Caraiani - Bazele contabilitatii (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Bazele contabilitatii" ?

Cine a cumparat Bazele contabilitatii, a mai cumparat si:
Suflet candriu de papugiu
Radu Anton Roman
Regele playboy. Carol al II-lea al Romaniei
Paul Quinlan
Logica manipularii. 33 de tehnici de manipulare politica romaneasca
Stefan Stanciugelu
Ispita
Jude Deveraux
Relatii clienti
Abonare
Putere si sange. O aventura indiana
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE