Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
De vorba cu Valeriu Popa despre sanatate si viata

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Basmele romanilor, volumul 8
Basmele romanilor, volumul 8
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2010
Numar de pagini: 270
Autor(i): Ioan Slavici, G. Dem. Teodorescu
Editura: Curtea Veche
Colectia:

Ioan Slavici (1848-1925) ramâne în istoria literaturii române si în inimile cititorilor nu doar ca nuvelist de prim rang sau ca autor al romanului Mara, ci si pentru povestile, basmele, anecdotele culese din gura poporului.

Slavici s-a aratat interesat de culegerea textelor foclorice înca de la o vârsta frageda. În ...

Apare in curand
CARTI » Librarie online » Basmele romanilor, volumul 8

Basmele romanilor, volumul 8

Ioan Slavici (1848-1925) ramâne în istoria literaturii române si în inimile cititorilor nu doar ca nuvelist de prim rang sau ca autor al romanului Mara, ci si pentru povestile, basmele, anecdotele culese din gura poporului.

Slavici s-a aratat interesat de culegerea textelor foclorice înca de la o vârsta frageda. În 1869 îl cunoaste la Viena pe Mihai Eminescu, prin intermediul caruia ajunge în legatura cu societatea Junimea.

De altfel, unul dintre primele texte pe care le publica este un basm, Zâna Zorilor, aparut în numarul din iunie 1872 al revistei Convorbiri literare.

Au urmat apoi alte povesti îndragite precum Florita din codru, Ileana cea sireata, Limir-împarat s.a. La Sibiu, în 1886, vede lumina tiparului bine-cunoscutul volum Pacala în satul lui.

G. Dem. Teodorescu (1849-1900) a fost un cunoscut folclorist si istoric literar muntean. Nascut la Bucuresti, urmeaza cursurile Gimnaziului „Gheorghe Lazar“, studiind apoi la Liceul „Matei Basarab“.

La 20 de ani se înscrie la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti, pentru ca în 1875 sa obtina o bursa de studii la Paris, unde avea sa ramâna doi ani.

Întors în tara, se angajeaza ca profesor si preda latina si limba româna la liceele „Sf. Sava“ si „Matei Basarab“, printre elevii sai numarându-se si Dumitru Stancescu.

G. Dem. Teodorescu a avut si o bogata activitate de gazetar, publicând texte de critica si istorie literara, felurite recenzii, cronici teatrale, versuri, articole politice, dar mai ales culegeri de folclor în periodice precum Românul, Ghimpele, Suveranitatea nationala, Ateneul Român, Binele public, Convorbiri literare, Columna lui Traian, Familia, Revista literara.

Printre volumele publicate în timpul vietii se numara Încercari critice asupra unor credinte, datine, moravuri ale poporului român (1874), Cercetari asupra proverbelor române (1877), Literatura populara. Notiuni despre colindele române (1879), Poezii populare române (1885).

Carti scrise de acelasi autor:
Ioan Slavici, G. Dem. Teodorescu - Basmele romanilor, volumul 8 (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Basmele romanilor, volumul 8" ?

Cine a cumparat Basmele romanilor, volumul 8, a mai cumparat si:
Iliada. Repovestire dupa epopeea lui Homer
Kathleen Olmstead
Captiv in labirint
James Dashner
Profunzimile sufletului
Wilhelm Stekel
Angelica. Lumini si umbre in Paris
Anne Golon
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cristalul eteric. Al treilea tunel
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE