Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
De vorba cu Valeriu Popa despre sanatate si viata

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTATI IN
LIBRARIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZARI
OFERTE SPECIALE,
COLECTII SI PACHETE
CARTILE CENTRULUI PENTRU
SANATATE DEEPAK CHOPRA
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Banii. Stapaneste Jocul
-15
Banii. Stapaneste Jocul
Editura: Act si Politon
Data aparitiei: 2016
Numar de pagini: 800
Autor(i): Anthony Robbins
Editura: Act si Politon
Colectia:
Disponibilitate: In stoc

Banii - 7 pasi simpli spre libertate financiara

Este un veritabil manual de prosperitate pentru oamenii de rând, care muncesc din greu pentru bani si spera ca, la final, statul va avea grija de batrânetea si de sanatatea lor.

Obiectivul esential al cartii este sa-ti prezinte câteva scenarii fezabile si realiste pentru ...
Pret: 68,00 lei
Pret: 57,80 lei
buc.

Banii. Stapaneste Jocul

Banii - 7 pasi simpli spre libertate financiara

Este un veritabil manual de prosperitate pentru oamenii de rând, care muncesc din greu pentru bani si spera ca, la final, statul va avea grija de batrânetea si de sanatatea lor.

Obiectivul esential al cartii este sa-ti prezinte câteva scenarii fezabile si realiste pentru proiectarea arhitecturii financiare personale

Finalitatea este ca aceasta constructie financiara sa devina o structura stabila pe orice tip de vreme, cât si o sursa realista de venituri pentru perioada când nu vei mai putea munci (sa-i spunem pensie).

Una dintre cele mai mari erori financiare pe care le facem, în general, este sa nu ne gândim (din timp) la batrânete. Atât timp cât esti tânar acest lucru este normal.

Dar în momentul în care ai trecut de patruzeci de ani este putin probabil sa nu îti pui, macar pasager, întrebarea: Din ce voi trai la batrânete? Demonstratia pe care o face Tony Robbins în aceasta carte este ca, daca nu ai în vedere un portofoliu de investitii diversificat format din macar câteva clase de active, sansele sa ai o pensie linistita sunt aproape ZERO.

Acest lucru este valabil cu atât mai mult pentru noi, românii fara resurse financiare abundente si fara obiceiuri investitionale învatate în familie.

Am fost hraniti inconstient de parintii nostri cu obiceiuri si mai ales frustrari dobândite în bezna informationala comunista si cu minciuna abil ticluita ca statul va avea grija de noi.

Dar ceea ce aflam cu totii este ca realitatea este fundamental diferita. Majoritatea dintre noi suntem în stare, pentru o amarâta de casa, sa ne amanetam viitorul pe cel putin 30 de ani.

Chiar si în acest context, este extrem de interesant de facut paralela dintre sistemul de pensii american si cel românesc. ?tim cu totii ca sistemul pensiilor de stat în România este, în realitate, în moarte clinica de aproape un deceniu.

Deficitele anuale depasesc 3 miliarde de euro si nu sunt semne ca se vor putea îndrepta vreodata. Toti expertii din piata sunt de acord ca pensia de stat nu va depasi cu mult 15% din media veniturilor salariale. Asta însemna ca, daca ai câstigat în medie 2 000 lei lunar cât ai fost angajat, pensia ta de stat va fi, în caz optimist, de 300 lei. Trist, nu?

Daca te ajuta cu ceva sa stii ca nici în SUA lucrurile nu stau mai bine. Începând din 1984 a fost lansat planul de pensii (401)K, iar fiecare salariat a devenit peste noapte administratorul propriului fond de pensii. Nu spun ca asta este un lucru rau. Doar ca a transfera brusc administrarea banilor de pensie din mâna unor (se presupune) profesionisti în domeniu spre toti salariatii ar echivala în România cu vânzarea de arme la liber, în supermarket.

Privind în schimb complexitatea produselor financiare expuse în aceasta carte nu putem decât sa ne întrebam ce produse similare gasim în piata financiara locala sau daca putem avea acces în calitate de investitori mici la produsele de pe piata financiara americana sau internationala. Solutia recomandata de Tony am implementat-o si eu de câtiva ani, si azi folosesc platforma de tranzactionare de la Ameritrade. Folosesc platforma pentru achizitionarea actiunilor internationale si a fondurilor de indici (ETF-uri).

Dintre casele de brokeraj românesti care ofera platforme de tranzactionare pe piata europeana si internationala am testat serviciile celor de la Tradeville si de asemenea sunt foarte multumit de serviciile SSIF GOLDRING prin intermediul carora si tu poti tranzactiona actiuni, obligatiuni, ETF si CFD locale si internationale.

Unele dintre produsele de investitii pe care le veti gasi ca recomandari în aceasta carte nu sunt foarte cunoscute pentru majoritatea cititorilor care se asteapta (probabil) sa primeasca recomandari de investitii imobiliare sau antreprenoriale ? cele mai cunoscute forme de investitii azi în România.

Dupa cum desigur stiti, piata noastra de investitii financiare nu este extrem de generoasa ca oferta si nici extrem de diversificata. Cu un rulaj mediu zilnic de câteva milioane de euro si putin peste 20.000 de investitori activi pe Bursa de Valori Bucuresti este dificil sa avem un segment relevant de populatie preocupata activ de investitia în actiuni si obligatiuni.

Cu o avere neta medie de cca. 14.700 USD pentru o persoana adulta, România este locul în care activele imobiliare ocupa, de departe, primul loc în ce priveste investitiile.

Pentru piata româneasca, atunci când vine vorba despre fonduri de investitii în primul rând am rugamintea sa va scoateti din minte, cel putin pâna la finalul acestei carti, povestea FNI. ?i asta din cel putin doua motive: Primo ? reglementarile actuale aliniate la standardele europene nu mai permit acel gen de spoliere care a fost practicat de FNI. Secundo ? educatia financiara a românilor, înca destul de firava, nu va permite, cel putin câtva timp, aparitia unui fenomen similar.

Azi avem la dispozitie în România aproape 100 de fonduri de investitii comparativ cu cele peste 10.000 de fonduri din SUA, iar activele administrate de fondurile românesti sunt de aproximativ 38.800 milioane lei fata de 15,7 trilioane de dolari.

Nici cu educatia financiara si investitionala nu stam grozav pe meleagurile mioritice. Conform raportului Bancii Mondiale, ocupam locul 122 din 143 de tari la cunostintele financiare si asta spune tot. Din 2008 ma ocup de educatia financiara a românilor si peste 55 000 de oameni si-au îmbunatatit cunostintele si practicile financiare în conferintele, seminariile si workshop-urile mele. Mai bine de 1200 de oameni au trecut prin programul de crestere a bunastarii Wealth Academy si nu ma voi opri aici. Crezul meu este ca învatând sa gestionam banii si sa vindem eficient vom prospera individual si ca popor. Meritam asta.

Acum, revenind la carte, surpriza placuta pentru mine o reprezinta nivelul ridicat de implicare al autorului în investitii financiare de anvergura si cunoasterea detaliata a instrumentelor-cheie necesare pentru construirea unui portofoliu echilibrat pentru fiecare tip de investitor.

Acum, spre final as mai mentiona ca fiind extrem de interesante si interviurile cu unii dintre cei mai galonati investitori ai lumii. De la Warren Buffet la Ray Dalio si de la Carl Icahn la Jack Bogle, Tony a intervievat 50 de personalitati ale lumii financiare de azi. Adevaratii guru ai investitiilor, de la care orice absolvent de MBA ar fi onorat sa poata lua lectii. Este foarte interesanta structura de întrebari pe care si-a bazat Tony interviul.

Dupa cum vei observa, majoritatea întrebarilor se concentreaza pe actiunile pe care noi, oamenii obisnuiti le putem face pentru a întelege si a iesi câstigatori din jocul banilor. De altfel, majoritatea celor intervievati ne ofera si câteva modele de alocare a investitiilor în functie de obiectivele personale sau de vârsta.

Daca este sa repet un singur mesaj cheie transmis de Tony în acest tratat de prosperitate, ti-as spune doar atât:

Nu uita: Secretul vietii este sa daruiesti.

Spor la bani!

Eusebiu Burcas

arhitect de bunastare

Ce parere ai despre cartea "Banii. Stapaneste Jocul" ?

Cine a cumparat Banii. Stapaneste Jocul, a mai cumparat si:
Trezeste uriasul din tine. Cum sa preiei imediat controlul destinului tau
Anthony Robbins
Tratat de contabilitate practica. Contabilitate aplicata
Robert Croitoru, Mihaela Benta, Adrian Benta
Afaceri in afara cutiei
John O Keefe
Steve Jobs. Biografia autorizata
Walter Isaacson
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cristalul eteric. Al treilea tunel
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE