Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Amintiri politice, 3 volume
-10
Amintiri politice, 3 volume
Editura: Paul Editions
Data aparitiei: 2023
Numar de volume: 3
Autor(i): I.G. Duca
Editura: Paul Editions
Colectia: Amintiri politice din lumea de ieri
Disponibilitate: In stoc

"In lunga mea cariera politica mi-a fost dat sa cunosc de aproape pe multi din oamenii care au jucat un rol insemnat sau care au exercitat o hotaritoare influenta asupra destinelor Romaniei contemporane." [I.G. Duca]

Ucenic la „şcoala politică” a lui Ion I. C. Brătianu, I.G. Duca a devenit treptat cel mai ...
Pret: 105,00 lei
Pret: 94,50 lei
buc.
CARTI » Promotii, Istorie » Amintiri politice, 3 volume

Amintiri politice, 3 volume

"In lunga mea cariera politica mi-a fost dat sa cunosc de aproape pe multi din oamenii care au jucat un rol insemnat sau care au exercitat o hotaritoare influenta asupra destinelor Romaniei contemporane." [I.G. Duca]

Ucenic la „şcoala politică” a lui Ion I. C. Brătianu, I.G. Duca a devenit treptat cel mai apropiat colaborator al acestuia, fruntaşul liberal pregătindu-l din timp să preia frâiele partidului după dispariţia sa.

*****

vol. 1 Inceputul unei noi domnii

vol. 2 Chinuitoarele alternative

vol. 3 A murit Bratianu otravit de rusi ?

*****

In literatura memorialistica a Tarii Romanesti "Amintirile Politice" ale lui Ion Duca sunt menite a juca un loc de frunte, nu numai pentru continutul si limba in care au fost concepute, dar si pentru arzatorul patriotism care se desprinde din aceste randuri.

Din pacate o moarte prematura nu i-a dat posibilitatea sa tina decat cronica anilor 1914-1919, la care se adauga descrierea mortii Regelui Ferdinand, precum si a fratilor Bratieni, ce au avut loc in 1927 si 1930.

Va ramane o vesnica pierdere pentru cunoasterea istoriei contemporane a Romaniei libere faptul ca Ion Duca nu a avut ragazul sa astearna pe hairtie observatiile sale din anii petrecuti ca Ministru al Afacerilor Straine, din 1922 la 1926, cat si amanuntele vietii politice ale tarii in anii ce au precedat si au urmat acestui ministeriat pana in 1933, cand a fost ucis.

Scrise cu creionul, pe aproximativ 1500 de pagini, nu cunosc in cronicile noastre nationale un studiu mai adancit, cuprinzator, sintetic si analitic in acelasi timp.

Multe sunt furtunile ce s-au abatut asupra Romaniei in zilele indepartate ale intregirii neamului, dar, cu toate acestea, vasta panorama a istoriei acelor vremuri se desfasoara sub ochii cititorului cu o actualitate ce este adanc miscatoare.

Suverani, principi si politicieni, militari, avocati, profesori si artisti, scriitori si oameni de stiinta traiesc, lupta, iubesc si pier in valtoarea succeselor, dezamagirilor si tragediilor din viata lor personala si publica, descrisa cu o rara putere de patrundere a fiintei omenesti.

Indraznesc chiar a spune ca unele din portretele lui Ion Duca sunt demne de pana lui Saint Simon.

De asemenea, reiese din aceste capitole ca versiunea romaneasca a democratiei nationale - in ciuda multor scaderi - a fost spre fala Tarii din acele vremuri, iar cu unii din actorii principali de pe scena politica a Romaniei Mici s-ar fi putut mandri oricare putere occidentala la inceputul veacului nostru.

Georges I. Duca
Carti scrise de acelasi autor:
I.G. Duca - Amintiri politice, 3 volume

Ce parere ai despre cartea "Amintiri politice, 3 volume" ?

Cine a cumparat Amintiri politice, 3 volume, a mai cumparat si:
Pachet Calendar Girl, 4 volume
Audrey Carlan
Misterul din Bucegi, pachet 7 volume
Radu Cinamar
Habarnam si prietenii sai, pachet 4 volume
Nikolai Nosov
Cum sa gandesti ca un imparat roman, 2 volume
Seneca, Marcus Aurelius
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE