Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP VANZĂRI
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
EDIȚII DE COLECȚIE
CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D.
-10
Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D.
Editura: Militara
Data aparitiei: 2021
Numar de pagini: 320
Autor(i): Harlan Ullman
Editura: Militara

M.A.D. - Doctrina militara „șoc și groază” sau „dominația rapidă” prin care se urmărește paralizarea voinței de a lupta a adversarului utilizând forțe copleșitoare

Harlan Ullman este un gânditor şi inovator recunoscut pe plan internațional în domeniul strategiei.

Absolvent al US Naval Academy, veteran al războiului din Vietnam, este consilier principal ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D.

Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D.

M.A.D. - Doctrina militara „șoc și groază” sau „dominația rapidă” prin care se urmărește paralizarea voinței de a lupta a adversarului utilizând forțe copleșitoare

Harlan Ullman este un gânditor şi inovator recunoscut pe plan internațional în domeniul strategiei.

Absolvent al US Naval Academy, veteran al războiului din Vietnam, este consilier principal al Atlantic Council și președinte al unor grupuri private de consultanță în afaceri și administrație.

Este principalul autor al doctrinei „șoc și groază” sau „dominația rapidă” rapid dominance, prin care se ­urmărește paralizarea voinței de a lupta a adversarului utilizând forțe copleșitoare, etalate spectaculos; inițiator și promotor al abordării bazate pe rațiune a strategiei (Brains Based Approach).

Cartea Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D. este o apariție editorială pe care o așteptam de cu mult timp în urmă și care, iată, apare ca un vaccin, fiindcă tot ne confruntăm cu pandemia ­COVID-19, ca o profilaxie pentru lipsa de viziune și de idei strategice pentru soluțiile care trebuie adoptate în vederea contracarării amenințărilor și provocărilor la adresa securității regionale și globale.

Aceasta demonstrație, academică, de strategie, a celui care este un profesor dedicat și renumit al școlii de strategie a Marinei Americane, Harlan Ullman, aduce pe masa cititorului o analiză și un model de realizare și instrumentare pentru cele mai eficiente capabilități de a face față acțiunilor de tip hibrid, asimetric, fenomenelor și tehnologiilor disruptive care s-au amplificat ca acțiune și complexitate, îndeosebi, pe fondul evoluției tehnologice, digitalizării, inteligenței artificiale, megadatelor, amenințărilor cyber etc.

Recomand lectura acestei cărți nu numai celor care își desfășoară activitatea în domeniul instituțiilor din spectrul securitar, ci și tuturor celor care vor să înțeleagă cum se proiectează o strategie care modelează efecte pe termen mediu și lung.

De asemenea, apreciez că această carte merită a fi citită, iar anumite capitole chiar recitite, pentru a înțelege provocările de securitate cu care ne confruntăm și care își vor pune amprenta asupra aranjamentelor de securitate, a schimbării polilor de putere și a relațiilor internaționale în anii care vor urma.

Îl cunosc, de mult timp, pe Harlan și întotdeauna a fost o plăcere și o onoare, în același timp, să îl întâlnesc și să „combatem” pe subiectele de securitate și implicațiile strategice ale acestora, fiind fascinante personalitatea și profunzimea sa intelectuală.

Prieten apropiat al României și un bun cunoscător al realităților din Regiunea Extinsă a Mării Negre, Harlan Ullman este, dincolo de probitatea sa profesională, un vizionar și unul dintre cei mai recunoscuți analiști politico-militari, mulțumită cărora putem fi mai pregătiți pentru a înțelege și a contracara amenințările viitorului.

(Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale).

Acest volum a fost publicat de Editura Militară la inițiativa și cu suportul New Strategy Center, ca parte a eforturilor de a contribui la consolidarea culturii strategice în România.
Carti scrise de acelasi autor:
Harlan Ullman - Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D. (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D." ?

Cine a cumparat Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D., a mai cumparat si:
Secretul Florenta
Gheorghe Schwartz
Copilul independent sau cum sa fii o mama lenesa
Anna Bikova
Cele 7 legi spirituale ale succesului, Carte Audio CD
Deepak Chopra
Sabia si imperiul. Militari la carma statului
Stefan Cazimir
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Calea vindecarii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE