Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Evanghelia pe scurt

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂŢI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20 VANZĂRI
OFERTE SPECIALE,
COLECŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRŢI
ÎN PREGĂTIRE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
1776. Nasterea unei natiuni
-10
1776. Nasterea unei natiuni
Editura: RAO
Data aparitiei: 2006
Numar de pagini: 448
Autor(i): David McCullough
Editura: RAO
Colectia: Premiul Pulitzer

La 4 iulie 1776, clopotul cel mare din Philadelphia anunta nasterea unui nou stat, a unei natiuni libere.

Dublu câstigãtor al prestigiosului Premiu Pulitzer, David McCullough ne oferã, dupã îndelungi studii documentare, o relatare vie a evenimentelor cunoscute fie ca Rãzboiul de independentã al coloniilor din America, fie ca Revolutia americanã. ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » 1776. Nasterea unei natiuni

1776. Nasterea unei natiuni

La 4 iulie 1776, clopotul cel mare din Philadelphia anunta nasterea unui nou stat, a unei natiuni libere.

Dublu câstigãtor al prestigiosului Premiu Pulitzer, David McCullough ne oferã, dupã îndelungi studii documentare, o relatare vie a evenimentelor cunoscute fie ca Rãzboiul de independentã al coloniilor din America, fie ca Revolutia americanã. Nu este povestea seacã a ordinelor si contraordinelor, ci emotionanta însiruire a destinelor miilor de soldati, cercetasi, orãseni care l-au urmat pe George Washington, comandantul-sef al rebelilor. Dar si a englezilor care li s-au opus.

Bazatã pe cercetãri efectuate în arhivele americane si britanice, 1776 este o dramã plinã de fortã, scrisã cu o vitalitate narativã iesitã din comun. Este povestea oamenilor de rând înrolati în armata americanã, a oamenilor de toate categoriile, culorile, a fermierilor, a învãtãtorilor, a pantofarilor, a anonimilor, a adolescentilor deveniti soldati peste noapte.

Si este în egalã mãsurã povestea oamenilor Regelui, a comandantului britanic, William Howe, si a disciplinatelor tunici rosii care îsi priveau inamicii rebeli cu dispret si care au luptat cu o bravurã prea mult neglijatã.

Aici se regãseste si Revolutia asa cum a fost ea trãitã de loialistii americani, de mercenarii hessieni, de politicieni, predicatori, trãdãtori si spioni, de bãrbatii si femeile de toate categoriile surprinsi în calea rãzboiului.

În centrul acestei drame, alãturi de Washington, se aflã doi tineri patrioti americani pentru care la început rãzboiul nu reprezenta decât ceva ce cunoscuserã numai din cãrti ­ Nathanael Greene, un quaker care a devenit general la treizeci si trei de ani, si Henry Knox, un librar de douãzeci si cinci de ani care a avut ideea aparent ridicolã de a transporta pe uscat tunurile de la Fortul Ticonderoga pânã la Boston în miezul iernii.

Dar comandantul suprem american este cel care iese în evidentã ­ Washington, cel care nu mai condusese niciodatã o armatã. Scrisã ca o lucrare complementarã pentru celebra sa biografie, John Adams, 1776 a lui David McCullough este un alt punct de referintã în literatura istoriograficã americanã.
Carti scrise de acelasi autor:
David McCullough - 1776. Nasterea unei natiuni (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "1776. Nasterea unei natiuni" ?

Cine a cumparat 1776. Nasterea unei natiuni, a mai cumparat si:
Aristotel la muntele Saint-Michel
Sylvain Gouguenheim
Grigore Gafencu. Jurnal
Grigore Gafencu
Eticheta de business pentru femei
Susanne Helbach Grosser, Jutta Hofmann
Cunoasterea lui Dumnezeu
Barth Karl
Abonare
Relatii clienti
termeni si conditii
Cartea Saptamanii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE