1000 de limbi. Limbi vii, periclitate si disparuteIn lume se vorbesc, in prezent, peste 6.000 de limbi, de la cele care au sute de milioane de vorbitori pana la cele cu numai unul sau doi. Toate prezinta vocabulare bogate prin care descriu mediul inconjurator, actiunile, gandurile si sentimentele oamenilor care le vorbesc.
Lingvistii estimeaza ca, pana in anul 2050, jumatate din limbile noastre, ale pamantenilor, vor fi disparut, asa incat momentul este mai mult decat potrivit pentru a le studia.
In lucrarea de fata, bogat ilustrata si accesibila, o echipa de specialisti se apleaca asupra diversitatii, complexitatii si frumusetii limbajului uman.
Se propune o calatorie in jurul lumii lingvistice, analizand sursele, caracteristicile si rela?tiile reciproce dintre limbile noastre, si abordeaza limbile de circulatie mondiala, limbile majoritare si minoritare din fiecare zona geografica si chestiuni esentiale precum limbile periclitate si cele disparute.
Regiune dupa regiune, fiecare intrare principala ofera informatii despre numarul de vorbitori, raspandirea geografica, evolutia, dezvoltarea si trasaturile speci?fice ale limbii respective. Textul, alcatuit de lingvisti de inalta specializare, este accesibil si ilustrat cu numeroase fotografii si harti.
Capitole speciale se ocupa de limbile periclitate si de cele disparute in decursul timpului, o sectiune cuprinzatoare de harti prezinta raspandirea principalelor grupuri de limbi in lume, iar glosarul aduna cei mai importanti termeni de specialitate utilizati.
Lucrarea e ilustrata in totalitate in imagini color si alb-negru.